Vameșii români și moldoveni declară război contrabandei cu țigări

138

Articole de la același autor

Începând cu data de 22 iulie 2014, Direcția Generală a Vămilor din România și Serviciul Vamal al Republicii Moldova intensifică acțiunile de control vamal. Se urmărește creșterea gradului de conformare a persoanelor fizice și juridice față de reglementările vamale și fiscale. Este vizat, în special, comerțul cu produse din tutun.

Acțiunile fac obiectul unui plan comun privind prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete, în contextul implementării cadrului strategic de cooperare vamală între Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Activitățile se vor derula la nivelul birourilor vamale de la frontiera comună dintre România și Republica Moldova, pe baza utilizării unor tehnici moderne de management al riscurilor, incluzând utilizarea intensivă a mijloacelor de control nedistructiv, a echipelor canine specializate pentru detecția țigaretelor și a echipelor mobile pentru controlul în trafic, care vor acționa pe principalele rute de transport internațional.

S-au stabilit centre naționale de coordonare și schimb de informații operative între cele două autorități vamale care vor coopera cu autoritățile naționale cu atribuții de aplicare a legii, beneficiind de suportul Direcției Generale Antifraudă Fiscală - ANAF, al Inspectoratului General al Politiei de Frontieră Romane respectiv al Politiei de Frontieră a Republicii Moldova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Iulie 2014
Stire din Eveniment : Ghiozdane confiscate la Agigea
Pagina a fost generata in 0.3895 secunde