Efectele scăderii TVA la alimente

Vacanțele pe litoralul românesc, mai ieftine decât în țările din zonă

153
Vacanțele pe litoralul românesc, mai ieftine decât în țările  din zonă - vacante-1440938264.jpg
Scăderea TVA la alimente a făcut ca valoarea coșului de vacanță în stațiunile de pe litoralul românesc să scadă la 43 de euro, devenind astfel cea mai ieftină destinație dintre cele monitorizate. Aceasta este părerea reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc, aproape de finalul sezonului 2015.

Un studiu efectuat de site-ul Post Office Travel Money monitorizează, anual, prețurile a opt produse alimentare și nealimentare de uz comun, în 40 de destinații de vacanță, de pe întreg mapamondul, mai puțin România. FPTR a continuat acest studiu, introducând prețuri pentru produse și servicii similare din țara noastră.

"Anul acesta, rezultatul studiului arată că România se află pe locul întâi, față de locul al patrulea, anul trecut fiind destinația turistică de litoral cea mai ieftină dintre cele nouă analizate, unde turiștii cheltuiesc, în medie, 43,56 de euro pentru cele opt produse alimentare și nealimentare de uz comun", a explicat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

În clasamentul celor mai ieftine destinații de litoral, după România se află competitori precum Bulgaria, Spania, Turcia, Grecia, Croația, Franța, Egipt și Italia.

Românii își pun speranțele în voucherele de vacanță

Reprezentanții patronatelor din turism consideră că, datorită prețurilor scăzute, țara noastră este o destinație accesibilă de petrecere a concediilor pe litoral, în compa-rație cu țările competitoare, având puterea de a atrage turiști străini.

"Chiar dacă pentru turiștii străini petrecerea vacanței în România ar putea fi un chilipir, pentru o parte dintre români, vacanța în propria țară rămâne un lux, din cauza puterii scăzute de cumpărare a acestora. Introducerea voucherelor de vacanță, însă, va face ca turismul intern să crească, oferind posibilitatea cât mai multor români să-și petreacă vacanțele în stațiunile de pe litoralul românesc", a mai spus Dragoș Răducan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5886 secunde