€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

V-ați dotat cu noile case de marcat? De la 1 mai curg sancțiunile!

Ştire online publicată Vineri, 12 Aprilie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Inspectorii antifraudă continuă verificările privind dotarea agenților economic cu noile aparate de marcat cu jurnal electronic, avertizează Ministerul Finanțelor Publice. Dacă de la 1 mai 2019, inspectorii vor constata încălcarea legii, vor aplica amenzi de la 8.000 lei la 10.000 lei și vor suspenda activitatea economică a punctului de lucru până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii. Fac excepție situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora. 
Acțiunea de control tematic este determinată de diferența foarte mare dintre numărul de 504.966 de aparate de marcat înregistrate în sistemul informativ al ANAF și puse pe piață și numărul de 344.020 de aparate de marcat puse în funcțiune la contribuabili. De asemenea, în luna martie, comparativ cu luna februarie, a fost înregistrată scăderea cu 39% a numărului aparatelor de marcat instalate la contribuabili, și cu 20% a numărului aparatelor de marcat înregistrate de distribuitorii autorizați în sistemul ANAF. 


La nivelul majorității distribuitorilor autorizați și a unităților acreditate pentru comercializare există stocuri de aparate de marcat noi și nu mai sunt semnalate dificultăți legate de lipsa capacității de instalare a unităților de service.


ICI București a emis avize tehnice favorabile, iar Ministerul Finanțelor a emis autorizații de distribuție pentru toate tipurile de aparate de marcat, inclusiv pentru cele destinate activităților economice în care sunt utilizate modele dedicate, respectiv taximetrie, mari retaileri, schimb valutar, comerț cu carburanți (fiind 95 modele pe piață).


Inspectorii antifraudă vor intensifica în aprilie acțiunile de control tematic a respectării de către operatorii economici a obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic și vor stabili termene de dotare scurte.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7583 secunde