USR își desemnează candidatului la alegerile prezidențiale

125
USR își desemnează candidatului la alegerile prezidențiale - danbarna59233000-1562937035.jpg

Articole recomandate

Uniunea Salvați România își va desemna sâmbătă, în cadrul Congresului partidului, candidatul la alegerile prezidențiale. De asemenea, statutul partidului va fi modificat, astfel încât președintele USR să fie ales de toți membrii.


Congresul USR, la care vor participa 500 de delegați, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.30, la Teatrul Național București.

În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidențiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goțiu, Dragoș Dinulescu și Dumitru Stanca.

"În primul rând, USR își va alege sâmbătă, la Congres, candidatul pentru funcția de președinte al României, prezidențiabilul USR. Acesta va fi primul punct pe ordinea de zi. Vor fi prezentările celor patru candidați la această funcție - Dan Barna, Mihai Goțiu, Dragoș Dinulescu, Dumitru Stanca. Ei vor veni în fața Congresului să-și prezinte o platformă, apoi vot. După ce se numără voturile, se anunță prezidențiabilul, apoi vom intra în modificările de statut. Principala modificare la Statutul USR este aceea că președintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor partidului, prin vot egal, direct, secret și liber exprimat. Vom folosi o platformă de vot electronic pe care am mai folosit-o cu succes până acum și la europarlamentare și la referendumurile interne și vom ratifica rezultatul printr-un nou congres. Vom avea un nou congres în septembrie pentru alegerea președintelui USR și pentru alegerea noului Birou Național", a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu, citat de Agerpres.

El a menționat că viitorul candidat la prezidențiale al USR va fi ales prin votul celor 500 de delegați care vor participa la Congresul de sâmbătă.

La Congres vor fi, de asemenea, supuse votului 51 de modificări la Statutul partidului.

"Printre aceste modificări se numără eliminarea cumulului de funcții, adică un membru USR nu poate deține simultan mai mult de două funcții la orice nivel. Vom face niște modificări care impun publicarea rapoartelor anuale de către secretariatul general și filiale într-un termen de 90 sau 120 de zile, o să vedem, pentru că lucrăm cu bani publici și trebuie să fim responsabili și transparenți. Sunt multe modificări care vizează organizarea filialei municipale București, pentru că esența este că partidul s-a schimbat mult față de acum doi ani. Statutul ăsta a fost făcut în primăvara lui 2017, când USR era un partid preponderent bucureștean, sau nucleul principal al USR era în București și ponderea Bucureștiului în decizia internă era foarte mare. Realitatea s-a schimbat, avem 500 de filiale, suntem în toată țara și statutul trebuie să țină cont de aceste noi realități. Mai este o propunere pentru înființarea filialelor în rural cu minim cinci membri, până acum era cu minim 7, pentru a ne putea extinde mai rapid în zonele rurale. Sunt propuneri de mărire a Birourilor județene la 13 membri, chiar 15 membri, Biroul Național se va mări la 25 de membri, probabil vom înființa și o organizație de tineret pentru cei cu vârsta de până la 28 de ani", a afirmat Moșteanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.352 secunde