Unitatea 2 de la Cernavodă va fi repornită, vineri

409
Unitatea 2 de la Cernavodă va fi repornită, vineri - centrala213583037241372333040-1496220018.jpg

Articole recomandate

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (SNN) anunță că lucrările aferente opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă se vor finaliza vineri, pe 2 iunie, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național se va realiza în aceeași zi. 


Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 6 mai 2017 în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.


În perioada opririi planificate, s-au efectuat peste 10.000 de activități din programul de întreținere preventivă și corectivă, din programul de inspecții, din programul de testare pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită și din programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente. 


"Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă", explică reprezentanții SNN.


Potrivit acestora, anterior intrării în programul de oprire planificată, Unitatea 2 CNE Cernavodă a funcționat continuu de la ultima oprire planificată din anul 2015, timp de 704 zile, ceea ce reprezintă o performanță în industria nucleară. 


De asemenea, conform datelor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, România, prin cele două unități în operare de la CNE Cernavodă, ocupă primul loc dintr-un total de 454 unități nucleare din 30 de țări (cu date raportate la AIEA) cu un factor de capacitate mediat pe ultimii trei ani de 94 la sută și primul loc dintr-un total de 566 unități nucleare din 32 de țări (cu date raportate la AIEA) cu un factor de capacitate de la punerea în funcțiune până la sfârșitul anului 2016 de 91,9%.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Aprilie 2017
Stire din Cultură-Educație : Au pictat icoane  pe care le-au expus
Pagina a fost generata in 0.4243 secunde