Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectată la Sistemul Energetic National

104
Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectată la Sistemul Energetic National - unitatea2acnecernavodaafostrecon-1522396783.jpg

Articole de la același autor

Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în dimineața zilei de 29 martie 2018, ca urmare a declanșării sistemului de protecție al întrerupătorului generatorului turbinei (aferent sistemului electric de proces), din partea clasică, nu cea nucleară a centralei, se arată într-un comunicat al SN Nuclearelectrica.


"Reamintim că nu există o legătura cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din data de 25 martie 2018 și deconectarea automată a reactorului din data de 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect, în anumite situații, așadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securității nucleare.


Deconectarea automata a reactorului de la SEN și lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară și procedurilor aplicabile", se arată în comunicatul semnat de directorul general Cosmin Ghiță.


Compania anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4301 secunde