Unde sunt voucherele de vacanță? De ce nu ajung în turismul balnear?

329
Unde sunt voucherele de vacanță? De ce nu ajung în turismul balnear? - undesuntvoucherelecosteadumitru-1506010011.jpg

Articole de la același autor

Turismul balnear este singura soluție pentru a atrage turiști români și străini pe litoralul românesc, în extrasezon. Acest lucru îl știu și guvernanții, și instituțiile statului, și agenții economici din industria hotelieră, dar asta nu folosește la nimic, dacă nu există o strategie și o acțiune concertată de susținere.


"În lunile de toamnă și iarnă, turismul balnear de pe litoralul românesc funcționează la cote mici - afirmă doctorul în economie Dumitru Costea. Supraviețuiește grație contractelor cu Casa Națională de Pensii și Casa de Asigurări de Sănătate. Ar putea lua avânt, dacă ar funcționa sistemul voucherelor de vacanță. Nu știm ce s-a întâmplă cu acestea. Oare câte au fost acordate până acum și câte au fost valorificate? Avem peste 1,5 milioane de angajați în sistemul bugetar care ar fi trebuit să le primească. 


Statul trebuie să susțină mai mult turismul balnear, pentru că acesta ar putea asigura mai multe locuri de muncă pe tot timpul anului, ar putea contribui mai mult la creșterea produsului intern brut, atât prin refacerea capacității de muncă a unui număr mai mare de persoane, cât și prin creșterea cifrei de afaceri."


Dumitru Costea se numără printre puținii oameni de afaceri din România care au investit în turismul balnear. Complexul turistic "Fortuna", ridicat de el în stațiunea Eforie Sud, cuprinde o bază de tratament modernă, cu aparatură de ultimă generație, pentru o gamă completă de proceduri medicale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1287 secunde