€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Unde pot apela clienții băncilor afectați de deprecierea leului

Ştire online publicată Vineri, 01 Februarie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Clienții instituțiilor de creditare care sunt afectați de OUG 114/2018, prin care s-a instituit așa-zisa taxă pe lăcomie, pot apela la Centrul de Soluționare Alternativă a Ligiilor în domeniul Bancar (CSALB). Cei ce au împrumuturi în euro se pot adresa primii.

„E posibil să fie ceva mai multe cereri din partea consumatorilor ca urmare a creșterii cursului, dacă această creștere va fi pe un trend asemănător, dacă nu ascendent pe parcursul lui. E posibil să avem mai multe cereri din partea consumatorilor ca urmare a creșterii cursului pentru creditele denominate în euro”, a declarat Alexandru Păunescu, membru al colegiului de coordonare al CSALB. 


Potrivit acestuia, soluțiile ar putea fi: reeșalonare creditului, rescadențarea lui și încercarea de diminuare a ratei lunare prin eliminarea unui comision. 


CSALB este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, de interes public, înființată în baza OG nr. 38/2015. Misiunea sa este de a organiza, administra și monitoriza soluționarea, prin proceduri SAL, a litigiilor dintre consumatori și comercianții din domeniul bancar.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7729 secunde