Unde plecăm în vacanţă. Ce condiţii de călătorie sunt din 1 Iunie

1146
Unde plecăm în vacanţă. Ce condiţii de călătorie sunt din 1 Iunie - fond3-1622563415.jpg

Articole de la același autor

Măsurile de relaxare de la 1 Iunie au înviorat piaţa rezervărilor turistice. Tot mai mulţi români şi-au programat să plece în vacanţă, mai ales că se apropie şi sfârşitul şcolilor. Fiind an de pandemie, cele mai căutate destinaţii rămân tot în interiorul ţării, dar şi ţările preferate de români sunt căutate, mai ales de cei care s-au vaccinat.

În ultima vreme, programarea vacanţei este cel mai fierbinte subiect de discuţii. Vaccinarea a dat speranţe şi românii se pregătesc acum să-şi facă bagajele. Valul de rezervări a crescut nu numai pentru destinaţiile interne ci şi pe extern, cererea fiind mare, mai ales pentru statele care au anunţat ridicarea restricţiilor la intrarea în ţară. Cea mai căutată este Bulgaria pentru care rezervările s-au triplat în ultimul timp. De când au anunţat că de la 1 Iunie toate restricţiile pentru cetăţenii români sunt ridicate, Bulgaria ocupă locul întâi la rezervări.

Grecia - În Grecia se poate intra cu maşina prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea, în intervalul orar 07:00-23:00. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pentru a intra în Grecia aveţi nevoie de un test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore sau dovada că v-aţi vaccinat anti-COVID şi au trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului. Testul PCR este valabil de la cinci ani în sus. Adeverinţa de vaccinare trebuie să fie redactată în limba engleză. De asemenea, mai trebuie să completaţi formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea călătoriei. Lipsa documentului vă scoate din buzunar 500 de euro.

Italia - Și Italia a ridicat carantina de cinci zile pentru români la intrarea în ţară, în schimb rămân valabile testul negativ PCR sau antigen efectuate cu 48 de ore înainte, informează www.mae.ro. Testul e obligatoriu pentru toţi copiii de peste doi ani şi trebuie să fie redactat în italiană sau în engleză. Pentru o vacanţă petrecută în Italia trebuie să ştiţi că la întoarcere trebuie să prezentaţi un test COVID-19 PCR negativ valabil 72 de ore. Dacă v-aţi propus să vizitaţi Italia, înainte de a pleca informaţi-vă, pentru că măsurile anti-COVID diferă de la o regiune la alta.

Spania - Şi Spania este împărţită pe regiuni în funcţie de rata de incidenţă, şi aveţi nevoie de test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte, iar copiii sub 6 ani sunt scutiţi de testare.

Turcia - De la 1 iunie şi Turcia şi-a schimbat condiţiile de călătorie. Vor fi acceptate certificatele de vaccinare, iar persoanele care prezintă o adeverinţă de imunizare vor fi scutite de prezentarea testului PCR sau să mai stea în carantină, cu condiţia să fi trecut 14 zile de la doza a doua. Pentru persoanele care prezintă un test negativ PCR cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în Turcia nu vor mai sta în carantină. Dar cel mai important, dacă v-aţi planificat să mergeţi în vacanţă în afara ţării, informaţi-vă cât mai bine înainte, pentru că pandemia nu a trecut şi se pot modifica în orice moment condiţiile de călătorie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.855 secunde