Unde închiriem un apartament cu patru camere, la preț de două

488
1
Unde închiriem un apartament  cu patru camere, la preț de două - bloc-1345562624.jpg

Articole de la același autor

În Constanța nu se prea poate vorbi la această oră despre o piață cât de cât solidă în ceea ce privește apartamentele cu patru camere de închiriat, și nu neapărat pentru că cererea ar lipsi cu desăvârșire (adevărat totuși și acest lucru, în cazul multor agenții imobiliare), ci pentru că și oferta este extrem de slabă. Puține agenții imobiliare au în portofoliul lor propuneri pentru acest segment, și mult mai puține reușesc într-o perioadă rezonabilă de timp să-și găsească un client potrivit. Explicația ar fi destul de simplă, spun agenții imobiliari constănțeni: de regulă nimeni nu este dispus să facă o investiție atât de mare, pentru ca mai apoi să ofere locuința cu patru camere spre închiriere. Cele existente pe piață sunt, în marea majoritate a cazurilor, ale constănțenilor potenți financiar, care pleacă de la apartamentul cu patru camere spre o vilă, ori sunt locuințe moștenite, în cazul cărora intervin diverse probleme și divergențe între succesori și astfel, până la o decizie definitivă, se dau spre închiriere.

"Este destul de mică oferta, dar tot timpul a fost așa, la fel ca și la vânzări. Apartamentele cu patru camere sunt și mai greu de închiriat, pentru că cerea este redusă. Avantajul este că, dacă reușești să închiriezi o astfel de locuință - iar acest lucru nu se face la fel de ușor ca în cazul unui apartament cu două camere - chiriașul nu pleacă repede", a precizat administratorul Puls Imobiliar, Liliana Băncilă.

În ceea ce privește prețurile, majoritatea cu siguranță nu sunt pe buzunarul multor constănțeni, însă totuși există oferte foarte bune, adică prețuri sub 300 de euro, pentru familiile numeroase, ori pentru mai multe cupluri care vor să locuiască împreună.

"Nu sunt la îndemâna oricui, iar după iarna trecută (n.r.: când întreținerea a ajuns să coste foarte mult) potențialul chiriaș se gândește de două ori înainte de a lua o decizie. Totuși, mulți uită că încălzirea se contorizează la suprafață; multe apartamente cu patru camere au practic suprafața unuia cu trei", a mai precizat agentul imobiliar.

De exemplu, acum poate fi închiriat un apartament cu patru camere decomandate din Inel II, cu îmbunătățiri, cu două băi și două balcoane, cu 270 de euro/lună. Proprietarul vrea neapărat să închirieze pe termen lung, însă, la fel ca majoritatea celorlalți proprietari de astfel de apartamente, vrea anticipat pe două luni. În Tomis Nord, un apartament cu patru camere semidecomandate poate fi închiriat cu 200 de euro, una dintre cele mai bune oferte de pe piață. Suprafața acestor locuințe nu este însă mai mare de 65 - 70 de metri pătrați, în cel mai bun caz.

Totuși, cu 350 de euro poate fi închiriat un apartament decomandat mai mult decât spațios, de 120 de metri pătrați, în zona Stadion.

La polul opus, un apartament cu patru camere din Constanța, situat într-un bloc din centrul municipiului, în imediata apropiere a hotelului Sport, poate fi închiriat acum și cu 800 de euro/lună. Principalul atu nu ar fi suprafața mult mai mare decât a celorlalte apartamente cu patru camere din oraș, având în vedere că aceasta nu depășește 100 de metri pătrați, ci faptul că locuința este una luxoasă, utilată ultramodern. Partea bună este că se închiriază pe termen lung, însă chiriașul trebuie să aibă în buzunar, la mutare, cel puțin 1.600 de euro, având în vedere că se solicită avans pe două luni.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9107 secunde