Unde găsim cele mai ieftine apartamente din Constanța

6241
5
Unde găsim cele mai ieftine apartamente din Constanța - blocurianlpoarta6fotoadi10-1315140533.jpg
Prețurile apartamentelor cu două camere din Constanța, în special ale celor care au ajuns să coste extrem de mult în anii de boom imobiliar, continuă să se "dezumfle" și să devină, oarecum, accesibile pentru un număr ceva mai mare de persoane. Însă nu vorbim de apartamentele din zonele consi-derate "bune", ci de cele situate mai spre periferie. În primul caz, chiar și o scădere semnificativă a prețurilor, de 15.000 - 20.000 de euro și chiar mai mult (și nu puține sunt cazurile acestea), de la 80.000 euro, de exemplu, nu-i ajută mult pe cei care își doresc să cumpere o casă și care nu au nici conturile pline, nici venituri consistente.

O astfel de scădere este însă extrem de importantă când vine vorba despre apartamentele care oricum costau ceva mai puțin. Așa se face că, la ora aceasta, un apartament cu două camere poate fi cumpărat și cu sume în jur de 30.000 de euro, bineînțeles, în anumite zone.

Numărul zonelor în care putem găsi oferte bune este destul de mare, dar cele mai multe apartamente cu prețuri relativ mici sunt scoase la vânzare în Poarta 6 și Tomis Nord, cartiere periferice, dar care, cel puțin pe alocuri, s-au transformat destul de mult (în bine) în ultimii ani, așa că nu ar constitui deloc o variantă proastă. În Poarta 6, de exemplu, prețul pentru un apartament cu două camere pornește de la 35.000 euro. Vorbim și despre apartamente confort 1, destul de spațioase, izolate, cu termopane. Multe au îmbunătățiri, chiar și la acest preț, aer condiționat, iar de cadastru și intabulare nu se mai pune problema.

Prețul unui apartament din Poarta 6 cu două camere, renovat recent, utilat, mobilat, cu o suprafață în jur de 60 mp, poate ajunge și la 50.000 euro. Mulți însă preferă să-și renoveze singuri noua locuință, așa după cum spun agenții imobiliari, după placul lor, și să o mobileze în funcție de gustul familiei, așa că varianta prezentată mai sus nu este tocmai pe placul tuturor.

v v v

Tomis Nord este, de asemenea, o altă zonă care pune la bătaie o bună parte dintre cele mai ieftine apartamente de pe piața constăn-țeană. La această oră, sunt scoase la vânzare câteva apartamente de până în 30.000 de euro. Un proprietar cere, pentru două camere, 28.000 euro însă, deși prezintă îmbunătățiri, este confort 3, așadar condițiile oferite nu sunt neapărat dintre cele mai bune. Prețurile urcă, la fel ca și în cazul celeilalte zone prezentate, în funcție de suprafața locuinței și a îmbunătățirilor.

Oferte la fel de bune, însă nu la fel de multe și poate atractive pentru mulți, se găsesc și în KM 4-5, în zona Groapă, Tomis II, III, dar și Faleză Nord.

Nici prețurile ceva mai mici nu atrag cumpărătorii

De altfel, oferte destul de bune (în comparație cu trei - patru ani în urmă) se găsesc în mai toate zonele orașului, inclusiv în centru, la Dacia, în apropierea City Park Mall, a Casei de Cultură, ori în zona gării. De exemplu, la Casa de Cultură, un apartament cu două camere, decomandat, cu termopane, modificări interioare, cu fața spre parcul din zonă, poate fi cumpărat cu 39.000 euro, un preț despre care în urmă cu câțiva ani nici nu se putea vorbi. Și nu este singurul.

Totuși, numărul celor care își permit să dea atâția bani pe o casă este extrem de mic. Agenții imobiliari spun că bună parte a apartamentelor sunt scoase la vânzare de luni bune și, în ciuda faptului că unii proprietari au lăsat constant din preț (chiar dacă nu sume foarte mari), cumpărătorii sunt extrem de puțini. Cei care au într-adevăr bani, și pentru care 30.000 - 40.000 euro nu sunt cine știe ce, oricum optează pentru apartamente cu cel puțin trei camere, mult mai spațioase, sau în zone rezidențiale de lux. Ceilalți posibili cumpărători trebuie să facă eforturi extrem de mari, având în vedere că și creditele (pentru cei care vor să se lege de bancă pe 30 de ani și să dea dublul sumei înapoi, sau chiar triplul) se acordă foarte greu.

Comentează știrea

bibi
5 septembrie 2011
imobiliare

cine are asa usor 40.000 euro nu ii da pe apartament ,isi ia vila.

nenea iancu
5 septembrie 2011
@bibi

bibikule, zi repede unde e vila aia cu 40.000 de euro, ca acu ma duc sa o cumpar. sa nu ma trimiti insa la valu traian, sa iau teapa cu vreo casa fara fundatie...

yo
5 septembrie 2011
hahahha

vila la 40000 de euro , bine ba baiatule :))))))))

je
5 septembrie 2011
mierlucii internetului

Bineinteles ca cel de sus nu se referea ca dai 40k pe o vila, ci ca cel care are 40000 de euro pentru un apartament, sigur are mult mai multi bani sa-si ia o vila. E greu cu cititiu printre randuri... mai ales cand dam tz examene ca sa luam bacu.... grele grele

Iustian
12 decembrie 2013
intrebare :D

De cind zona periferica ,este tomis 3 ?:)))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4118 secunde