Un român se numără printre marinarii salvați din incendiul de pe nava "Maersk Honam"

872
1

Articole de la același autor

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Maersk Line, pe data de 6 martie 2018, după-amiază, nava "Maersk Honam" a raportat un incendiu puternic într-una din magaziile de marfă. Portcontainerul de 15.262 TEU plecase din Singapore spre Suez, cu o încărcătură de 7.860 de containere. Echipajul era format din 27 de navigatori, din care: 13 indieni, 9 filipinezi, un român, un thailandez, un britanic și unul din Africa de Sud.

Când a izbucnit incendiul, nava se afla la sud-est de Salalah, Oman.

Echipajul a încercat să stingă focul cu mijloacele de la bord, dar fără succes și, în cele din urmă, a lansat semnalul de primejdie. Prima care a ajuns la locul sinistrului a fost nava "ALS Ceres", care a preluat 23 de membri ai echipajului. Alți patru marinari nu au fost găsiți.

Maersk Line a redirecționat navele portcontainer "MSC Lauren", "Edith Mærsk" și "Gerd Mærsk", aflate în Marea Adriatică, spre locul incendiului, pentru a participa la operațiunea de căutare și salvare.

Între timp, doi membri ai echipajului de pe "Maersk Honam" au beneficiat de un prim ajutor medical la bordul navei "ALS Ceres". Un navigator a decedat.

"Sindicatul Liber al Navigatorilor a contactat compania de crewing prin intermediul căreia a fost recrutat navigatorul român de pe "Maersk Honam". Ni s-a comunicat că românul se numără printre cei 23 de marinari care au fost salvați", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Aurel Stoica, secretarul general al SLN. Potrivit informațiilor obținute de sindicat, marinarii dispăruți sunt trei filipinezi și un indian.

Nava "Maersk Honam" este o navă nouă. A fost construită în anul 2017. Cauza incendiului este în prezent necunoscută. 

Comentează știrea

eugen
9 martie 2018
Portcontainerul

poate vretii sa scrietii MAREA ADAMAN in loc ADRIATICA dar ADRIATICA este cam departe de locul sinistrului OCEANUL INDIAN coasta OMANULUI , pina acolo au de stabatut MEDITERANA ,CANALUL DE SUEZ , MAREA ROSIE si doua zile in INDITAN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.47 secunde