Un nou organism în domeniul combaterii concurenței neloiale

131
Un nou organism în domeniul combaterii concurenței neloiale - unnouorganism-1458317517.jpg

Articole de la același autor

Viitorul consiliu interinstituțional în domeniul combaterii concurenței neloiale, a cărei organizare și funcționare a fost aprobată de Guvernul Cioloș, va fi un organism consultativ, nepermanent și fără personalitate juridică. Scopul lui este definirea și implementarea politicilor publice în domeniul combaterii concurenței neloiale.

Consiliul va supune dezbaterii rezultatele evaluării cadrului legal specific fiecărei autorități cu impact relevant în menținerea unei piețe concurențiale loiale și va face propuneri pentru îmbunătățire, în concordanță cu reglementările Uniunii Europene și practicii în domeniu. Anual va elabora un raport privind implementarea legislației cu impact relevant în menținerea unei piețe concurențiale loiale pentru anul precedent, care va fi înaintat Guvernului până la data de 30 iunie a anului următor.

Din Consiliul vor face parte câte doi reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice, Consiliului Concurenței, Consiliului Național al Audiovizualului, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. Președinte noului organism va fi unul dintre reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, numit prin ordin al ministrului respectiv, iar secretariatul și suportul logistic necesar sunt asigurate de Consiliul Concurenței.

La lucrările Consiliului interinstituțional pot participa, în calitate de invitați, fără a avea drept de vot, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și profesionale cu rol de autoreglementare în domeniu, care ar putea contribui la soluționarea unor probleme aflate pe ordinea de zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Martie 2016
Stire din Economie : Dolarul a recuperat 1,35 bani
Vineri, 18 Martie 2016
Stire din Economie : Francul a câștigat 1,31 bani
Pagina a fost generata in 1.1594 secunde