Un nou ghid ANCOM pentru contracte. Vezi ce drepturi ai

301
Un nou ghid ANCOM pentru contracte. Vezi ce drepturi ai - contract-1351004797.jpg
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a finalizat Ghidul privind încheierea și conținutul minim al contractelor ce au ca obiect furnizarea de servicii de comunicații electronice destinate publicului. 


Ghidul clarifică obligațiile furnizorilor legate de încheierea contractelor cu utilizatorii finali. Una dintre aceste obligații se referă la includerea unor clauze minime în contracte cu privire, de exemplu, la ser-viciile oferite de furnizori, tarifele acestora, durata contractului, condițiile de reînnoire a contractului, condițiile de încetare a furnizării serviciilor și a contractului, precum și despăgubirile pe care orice utilizator le poate primi în cazul în care furnizorul nu respectă nivelurile de calitate și celelalte clauze asumate prin contract.

Furnizorii trebuie să includă în contracte și informații privind modul de măsurare și gestionare a traficului pentru evitarea congestionării rețelei și cum afectează acest lucru calitatea serviciului, precum și informații referitoare la restricțiile privind utilizarea echipamentului terminal și la accesarea anumitor servicii sau aplicații.

De asemenea, potrivit noului cadru legal, durata maximă inițială a contractelor încheiate cu utilizatorii persoane fizice nu mai poate depăși 24 de luni. În același timp, furnizorii au obligația de a le oferi consuma-torilor și posibilitatea de a beneficia de servicii pentru o durată contractuală de cel mult 12 luni, astfel încât aceștia să poată alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Totodată, în cazul în care persoanele juridice doresc să beneficieze de servicii de comunicații electronice în condițiile oferite persoanelor fizice, furnizorii au obligația de a da curs acestei solicitări.

În același timp, Autorita-tea atrage atenția asupra faptului că furnizorii au dreptul să modifice în mod unilateral anumite clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de taxare etc.) cu condiția de a-i informa pe abonați cu privire la aceste modificări cu cel puțin 30 de zile înainte de producerea acestora. În acest interval de 30 de zile, abonatul poate renunța la contract fără a plăti despăgu-biri în cazul în care nu este de acord cu modificările impuse de furnizor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Economie : Ne-ar fi fost greu fără Turcia!
Pagina a fost generata in 0.5245 secunde