Un cargou se scufundă în rada portului Bartin, de la Marea Neagră. Doi marinari au murit

332
Un cargou se scufundă în rada portului Bartin, de la Marea Neagră. Doi marinari au murit - uncargousescufundainradaportului-1610887788.jpg

Articole de la același autor

Pe data de pe 17 ianuarie 2021, cargoul de mărfuri generale „Arvin”, cu un echipaj de 15 oameni, a început să se scufunde în zona de ancoraj a portului turcesc Bartin, de pe coasta Mării Negre. Doi marinari au murit. A fost declanșată operațiunea de căutare și salvare. Vasul plecase din Poti, Georgia, spre Burgas, Bulgaria. Fiind surprins de furtună, a căutat adăpost în rada exterioară a portului Bartin, dar nu a putut face față vântului puternic și loviturilor valurilor. 
„Arvin” are 114 metri lungime, 14 metri lățime și capacitatea de 3.509 tdw. Este o navă bătrână, construită în 1975. A depășit cu mult perioada normală de exploatare, de 20 – 25 de ani și, este greu de presupus că îndeplinește standardele tehnice internaționale de navigație. Cargoul este înmatriculat sub pavilion Palau, aflat pe lista neagră a Black Sea Memorandum. Astfel de nave sunt victime sigure atunci când sunt surprinse de furtunile de pe Marea Neagră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5476 secunde