Un bloc din Hârșova ce stă să cadă, renovat anul acesta

643
1
Un bloc cu patru etaje din Hârșova, care adăpostește 60 de familii, nu are nicio șansă să rămână în picioare în cazul unui cutremur ceva mai puternic. Situat pe strada Plantelor, nr. 33, imobilul, care a fost construit în 1968, este acum un adevărat pericol.
Promisiuni de consolidare au tot existat în ultimii ani, dar până la această oră nu s-a făcut mare lucru. Totuși, anul acesta lucrurile se pare că se pun bine în mișcare, și asta pentru că blocul este inclus în Programul de acțiuni pe anul 2012 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuință multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.

Comentează știrea

Minea
4 martie 2012
Lucian

Nu are cum sa fie consolidat, din simplul motiv ca este fabricat din placi prefabricate. Trei din blocurile de acolo P1, P2 si P3 au fost construite din caramida cu infrastructura solida si nu vor cadea nici peste inca 20 de ani, doar fatadele le-au fos afectate de trecerea timpului. Cel de-al patrulea P4, a fost construit in anii comunismului, mult mai tarziu decit cele tre mentionate, pentru gazduirea temporara a muncitorilor care lucrau la santierul naval ,acesta urmind sa fie dezafectat dupa terminarea lucrarilor. Cum nu s-a mai terminat santierul, din cauza revolutiei, noile conduceri nu au tinut cont de faptul ca edificiul a fost proiectat sa fie temporar si l-au si introdus in circuitul urban permanent. Asa ca astazi degeaba se incearca renovarea acelui bloc, nu sint decit proiecte menite sa duca anumite sume de bani catre anumite firme. Blocul trebuie demolat si construit unul nou, pe principii moderne.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.167 secunde