Ultimul termen pentru depunerea cererii de repartizare a cotei de 2% din impozitul pe venit

245
Ultimul termen pentru depunerea cererii de repartizare a cotei de 2% din impozitul pe venit - ultimultermenpentrudepunereacere-1523365110.jpg

Articole de la același autor

Persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii pot depune formularul 230 "Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii" până la data de 25 mai 2018.


Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii (formular 230) poate fi transmisă organului fiscal competent prin următoarele modalități: prin poștă sau depus în mod direct la registratura organului fiscal, pe suport hârtie, caz în care va fi semnat de contribuabil, sau prin mijloace electronice/sisteme electronice de transmitere la distanță, respectiv în baza unui certificat calificat sau prin serviciul "Spațiul privat virtual" pentru contribuabilii care au optat pentru acest serviciu.


În situația în care formularul 230 este semnat de împuternicitul contribuabilului, atunci împuternicitul trebuie să depună la organul fiscal și actul de împuternicire.


Dacă un contribuabil optează pentru transmiterea formularului 230 prin intermediul unei alte persoane, respectiv entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei, atunci aceasta din urmă centralizează cererile primite de la contribuabili și le depune, pe răspunderea sa sub sancțiunea privind falsul în declarații și uzul de fals, direct sau prin poștă, la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale ale contribuabilului, pe baza unui borderou de predare-primire care conține: datele de identificare a entității nonprofit/unității de cult, datele de identificare ale contribuabililor, și datele de identificare ale reprezentantului legal sau ale împuternicitului entității nonprofit/unității de cult care depune borderoul. În cazul în care borderoul este depus de împuternicitul entității nonprofit/unității de cult, acesta trebuie să prezinte și împuternicirea din partea respectivei entități, în formă scrisă.


Baza legală: Ordinul nr. 3.695/2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale datorate de persoanele fizice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Aprilie 2018
Stire din Economie : Instruire online, la CERONAV
Marţi, 10 Aprilie 2018
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,41 bani
Marţi, 10 Aprilie 2018
Stire din Economie : Euro cedează 0,02% în fața leului
Pagina a fost generata in 1.0626 secunde