Ultima zi în care românii au putut să ceară restituirea taxei auto. Cum își mai pot recupera banii

234
Ultima zi în care românii au putut să ceară restituirea taxei auto. Cum își mai pot recupera banii - tax-1535784782.jpg

Articole recomandate

Ieri a fost ultima zi în care se mai puteau depune cereri pentru recuperarea taxei auto. Deși au avut un an la dispoziției, mii de români și-au amintit abia vineri să ceară înapoi banii dați la stat.


La Constanța s-au așezat la cozile de la ANAF, dimineață, înainte să înceapă programul. Mulți însă nu au înțeles ce taxă se restituie, iar cei care au reușit să primească banii, spun că nu au primit și dobânda.


Deși au avut timp din august anul trecut să depună cererile de restituire a taxei auto, mii de romani au lăsat totul pe ultima sută de metri. 


Solicitanții ar fi trebuit să depună doar o cerere și copia buletinului de identitate. Însă unii nu au înțeles ce taxă se restituie și câteva mii de cereri au fost refuzate.


Taxa auto a fost introdusă din 2007, iar timp de 10 ani a purtat nume diferite: de poluare, pentru emisii sau timbru de mediu. Doar acestea se restituie, cu o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi în care banii au stat în visteria statului. Atenție însă: în formular scrie că, dacă ai datorii, mai întâi se scad astea, apoi primești ce mai rămâne.


Taxa auto a fost plătită pentru aproximativ un milion de mașini. Dintre acestea, statul a dat banii înapoi pentru 636.000. Cine nu a depus cererea până vineri, își mai poate recupera banii doar în instanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9371 secunde