UGIR Constanţa solicită ca ora de închidere a beach-barurilor să fie 24

1255
UGIR Constanţa solicită ca ora de închidere a beach-barurilor să fie 24 - fondmirceadobre-1618755475.jpg

Articole de la același autor

Noul regulament privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa a stârnit discuţii aprinse între reprezentanţii primăriei şi agenţii economici, care sunt nemulţumiţi, în primul rând de programul de funcţionare al beach-barurilor din staţiunea Mamaia şi al teraselor din Constanţa. Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), filiala Constanţa, a propus o serie de amendamente la proiectul de regulament.

De curând, Primăria Constanţa a organizat o dezbatere publică pe tema proiectului de hotărâre a regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa. Ce-i nemulţumeşte cel mai tare pe agenţii economici sunt orele până când îşi pot desfăşura activitatea pe plajă şi în Constanţa. Potrivit noului regulament, beach-barurile din staţiunea Mamaia ar trebui să se închidă la ora 20.00 iar terasele care, în sezoanele trecute, erau non-stop, ar trebui să închidă la ora 24. „În vara trecută am avut deschis non-stop pentru clienţii noştri. Mai ales că în locaţia din Mamaia avem şi spaţii de cazare. Cu ce ar deranja o terasă deschisă pe malul lacului, care nu are zonă rezidenţială în jur, să fie deschisă toată noaptea? Turiştii vin la mare să se relaxeze, dar să se şi distreze. Cum să închizi la 12 noaptea o locaţie unde turiştii vin să cineze sau să socialize? Ne transformăm în staţiune pentru vârsta a treia?”, a spus Nicu Lascu, preşedintele Comisiei pentru Restaurante al Asociaţiei patronale RESTO.

UGIR Constanţa, amendamente pentru modificarea regulamentului

În susţinerea punctului de vedere al antreprenorilor din turismul constănţean au venit şi reprezentanţii UGIR, filiala Constanţa, care au elaborat o serie de amendamente la regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Constanţa.

„UGIR Constanța, a făcut observații și amendamente la proiectul de regulament, pentru că ne dorim ca acest regulament să nu fie atacabil și ne dorim să avem unul corect pentru toți operatorii economici din municipiul Constanța”, a spus fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, preşedintele filialei Constanţa a UGIR.

Printre modificările pe care le-au propus se numără programul beach-barurilor din staţiunea Mamaia.

„Solicităm extinderea programului până la ora 24 deoarece nu credem că este corect că toți turiștii trebuie să se înghesuie în cluburi. Ținând cont de actualul context pandemic, de suprafața foarte mare a plajei și a exemplelor de bune practici din țări precum Grecia, Spania, Croația etc. considerăm că este de bun augur ca turiștii/constănțenii, indiferent de vârstă, să poată sta pe plajă având la dispoziție muzică și băuturi pentru toate vârstele”, se arată în motivarea propunerii de modificare a regulamentului.

Documentul UGIR are multe puncte pertinente de îmbunătăţire a activităţii comerciale a agenţilor economici şi rămâne ca împreună cu autorităţile locale să fie găsită cea mai bună soluţie pentru desfăşurarea unui comerţ şi turism la standarde europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1881 secunde