UE va introduce taxa de carbon

202
UE va introduce taxa de carbon - uevaintroducetaxadecarbon-1615833363.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European dorește introducerea taxei de carbon pentru a împiedica mutarea unor lanțuri de producție în afara UE. Această modalitate de a evita normele comunitare privind poluarea a primit denumirea „fuga de carbon” (carbon leakage). UE se străduiește să-și onoreze angajamentele climatice, păstrând în același timp locurile de muncă și lanțurile de producție acasă pe continent.

Eforturile UE pot fi subminate de țări mai puțin ambițioase în privința mediului. Pentru a preîntâmpina acest lucru, UE va propune un Mecanism de ajustare a emisiilor de carbon la frontieră, prin care să aplice o taxă de carbon pe anumite importuri din afara UE. Deputații europeni urmează să înainteze propuneri în acest sens.

Mecanismul va funcționa astfel: dacă produsele vin din țări cu reguli mai puțin ambițioase decât cele din UE, taxa se aplică pentru a fi siguri că aceste importuri nu vor fi mai ieftine decât produsele UE echivalente. Prin această metodă se evită și riscul ca mai multe sectoare poluante să-și mute producția în țări cu reguli asupra emisiilor mai puțin stricte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6474 secunde