UE va avea o strategie de securitate maritimă

371
3
UE va avea o strategie de securitate maritimă - uestrategie-1394379396.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate au adoptat comunicarea comună "Pentru o mare globală deschisă și sigură: elemente pentru strategia securității maritime a Uniunii Europene". 


Documentul este adresat Parlamentului European și Consiliului Europei și prezintă viziunea privind interesele de securitate maritimă ale Uniunii și amenințările la adresa ei. Sunt propuse domeniile în care poate fi îmbunătățită cooperarea dintre diferiții actori maritimi, de la paza de coastă la flotele militare, de la au-toritățile portuare până la vameși.


Documentul le va servi statelor membre ca bază de lucru pentru realizarea viitoarei strategii de securitate maritimă a UE.
Maria Damanaki, comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, a declarat: "Asigurarea securității mărilor și oceanelor noastre este un obiectiv principal al UE. Cetățenii noștri așteaptă răspunsuri eficiente la problemele ridicate de protecția porturilor și a instalațiilor off-shore, a comerțului nostru pe mare, de activitățile criminale de pe mare sau de disputele privind granițele maritime. Astăzi am făcut un pas important înainte. Este pentru prima oară când UE elaborează o strategie globală de acest tip, care va contribui la "creștere albastră" și crearea de noi locuri de muncă în sectorul maritim."


Strategia se va concentra pe cinci domenii: acțiunea externă; conștientizarea maritimă, supra-vegherea și schimbul de informații; dezvoltarea și consolidarea capacităților; managementul riscului, protecția infrastructurii maritime și răspunsul în situații de criză; cercetarea științifică și inovarea privind securitatea maritimă, educația și instruirea profesională. 


Comentează știrea

hermes handbags france
18 mai 2014
hermes handbags france

hermes fr com Stiri Economie : UE va avea o strategie de securitate maritimă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes handbags france http://www.svg-sound.nl/images/hermes-handbags-svizra-hermes-handbags-france-9845.aspx

price hermes handbags
3 iunie 2014
price hermes handbags

hermes bags neiman marcus Stiri Economie : UE va avea o strategie de securitate maritimă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online price hermes handbags http://www.essense.nu/hermes-red-price-hermes-handbags-6528.aspx

MBT Panda Shoes
5 iunie 2014
MBT Panda Shoes

mbt shoes sale Stiri Economie : UE va avea o strategie de securitate maritimă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Panda Shoes http://www.pydern.com/mbtshoes/mbt-shoes-harrods.asp

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Martie 2014
Stire din Economie : SOS de pe cargoul "Sea Breeze"
Pagina a fost generata in 0.7195 secunde