UE revizuiește programele "laptele" și "fructele" în școli

985
UE revizuiește programele
Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru revizuirea a două scheme de distribuire a alimentelor gratuite în școli: programul "laptele" și programul "fructele". Se urmărește evaluarea impactului acestora și analizarea modului în care ar trebui să evolueze în viitor, din punct de vedere al produselor oferite copiilor și al măsurilor educaționale. 

În anul școlar 2010 – 2011, peste 25 de milioane de copii europeni au beneficiat de cele două scheme de alimentație. Au fost distribuite în jur de 43.000 tone de fructe și vegetale (pentru 8 milioane de copii) și 300.000 tone de lapte și produse din lapte (pentru mai mult de 18 milioane de copii). Un număr de 24 de țări membre UE participă la programul "fructele" (fac excepție Finlanda, Suedia și Marea Britanie), iar 26 de state, la programul "laptele" (mai puțin Grecia).

Cele două scheme de ajutor de stat urmăresc, în primul rând, creșterea viguroasă a tinerei generații și formarea obiceiurilor alimentare sănătoase, de la vârste fragede. Pe de altă parte, se dă un impuls pe termen scurt, mediu și lung agriculturii și industriei alimentare europene, lărgind piața de desfacere a fructelor și lactatelor și formând obișnuițe alimentare sănătoase. 

Cele două programe sunt printre cele mai fericite exemple de utilizare a banilor contribuabililor în folosul tinerei generații, a sănătății ei și, totodată, al producției agricole. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6302 secunde