UE implică cetățenii în urmărirea modului de folosire a fondurilor comunitare

237
UE implică cetățenii în urmărirea modului de folosire a fondurilor comunitare - ueimplicacetateniiinurmarirea-1581114044.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a decis să lanseze două noi acțiuni-pilot pentru a implica în mai mare măsură cetățenii în derularea proiectelor de coeziune pe teren. Autoritățile care gestionează fondurile UE vor primi expertiză de nivel înalt din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), iar 250.000 euro, sub formă de finanțare "de bază", vor fi alocați de către Comisie pentru a sprijini ideile și inițiativele inovatoare de promovare a implicării cetățenilor.


Scopul este de a sprijini implicarea activă a cetățenilor și a organizațiilor societății civile în modul în care fondurile UE sunt planificate, investite și monitorizate, pentru a asigura în final rezultate mai bune. În cadrul acestor acțiuni-pilot, autoritățile de management ale fondurilor de coeziune și organizațiile societății civile vor primi consiliere din partea experților și sprijin pentru a dezvolta cunoștințele și competențele necesare pentru punerea în aplicare a proiectelor de coeziune.


Cu un buget total de peste 350 miliarde de euro, politica de coeziune este principala politică de investiții a UE și una dintre cele mai concrete forme de manifestare a solidarității. Pentru ca aceste investiții să aibă succes, este nevoie de instituții solide și de o bună capacitate administrativă. Cetățenii joacă un rol important în creșterea transparenței și a responsabilității autorităților publice, precum și în îmbunătățirea eficienței și a eficacității investițiilor publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2020
Stire din Economie : 2019 a fost un an bun pentru turism
Pagina a fost generata in 0.3998 secunde