UE alocă 243 miliarde de euro pentru dezvoltarea economică

92
UE alocă 243 miliarde de euro pentru dezvoltarea economică - uealoca243miliardedeeuropentrude-1624896142.jpg

Articole de la același autor

Pentru a întări coeziunea economică, socială și teritorială a Uniunii Europene, Parlamentul Europei a adoptat trei fonduri în valoare de 243 miliarde de euro.

Așa-numitul „pachet de coeziune” cuprinde: Obiectivul de cooperare teritorială europeană (Interreg), Fondul european de dezvoltare regională și Fondul de coeziune. Include, de asemenea, o serie de reglementări și norme pentru gestionarea fondurilor regionale, sociale și de coeziune în următorii șapte ani.

Cele trei regulamente vor fi publicate în „Jurnalul Oficial” al Uniunii Europene, pe data de 30 iunie 2021 și vor intra în vigoare în prima zi după publicare.

Cele trei fonduri vor fi obligate să-și direcționeze cel puțin 30% din resurse către: politicile climatice, economia circulară, investițiile în creșterea durabilă și în crearea de locuri de muncă. Ele prevăd și măsuri specifice pentru IMM-uri și regiunile ultraperiferice.

Fondurile vor contribui și la redresarea după pandemia de Covid-19. În acest context, vor fi sprijinite cultura, turismul durabil și digitalizarea și va fi îmbunătățită reziliența sistemului de sănătate publică.

Nu vor putea fi sprijinite investițiile legate de energia nucleară și combustibilii fosili. Singura excepție, valabilă până pe 31 decembrie 2025, se va face pentru proiectele în care gazele naturale vor înlocui cărbunele. (I.T.C.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4927 secunde