UE acordă granturi de 75.000 euro firmelor noi, deschise de femei

220
UE acordă granturi de 75.000 euro firmelor noi, deschise de femei - ueacordagranturide75000euro-1626462357.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat inițiativa Women TechEU, care sprijină companiile deep-tech nou-înființate, conduse de femei. Schema face parte din noul program privind ecosistemele de inovare al programului-cadru Orizont Europa.

Datele arată că doar 15% dintre companiile noi (start-up-uri) inovatoare sunt înființate sau co-înființate de femei, iar numai 6% dintre ele au echipe de fondatori formate exclusiv din femei. Aceste companii conduse de femei mobilizează mai puțin capital de risc decât cele cu echipe de conducere de sex masculin, inclusiv în etapa vitală de început în care se fac investițiile, iar sumele pe care le mobilizează tind să fie mai mici. În întreaga Europă, aproximativ 5% din capitalul de risc este alocat unor echipe mixte și doar 2% unor echipe formate exclusiv din femei.

Schema va oferi sprijin financiar start-up-urilor conduse de femei prin granturi în valoare de 75.000 euro, precum și îndrumare și mentorat de cea mai bună calitate prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor. Până la 50 de start-up-uri deep tech promițătoare din statele membre ale UE și din țările asociate vor fi finanțate în urma primei cereri de propuneri în cadrul programului-pilot Women TechEU, care se va încheia la 10 noiembrie 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9984 secunde