UE a elaborat reguli noi pentru sănătatea animalelor

261
UE a elaborat reguli noi pentru sănătatea animalelor - regulinoi-1614972721.jpg

Articole de la același autor

Eurodeputatul Dan Motreanu a anunţat pe pagina sa de Facebook că Uniunea Europeană a elaborat o nouă lege privind sănătatea animalelor. Astfel, se va crea un sistem comun pentru depistarea şi controlul bolilor animalelor şi vor creşte standardele pentru hrana acestora. Eurodeputatul a solicitat amânarea intrării în vigoare a noilor reguli, pentru ca fermierii să le poată aplica, fără a le fi afectată activitatea.

„O dezbatere despre aceste noi reguli a avut loc și în Comisia AGRI din Parlamentul European, la care am participat. Ținând cont de actuala criză sanitară, la sfârșitul anului trecut am solicitat Comisiei Europene amânarea intrării în vigoare a noilor reguli, astfel încât fermierii să le poată aplica, fără să le fie afectată activitatea. Astăzi (joi, 4 martie n.r.), în cadrul Comisiei pentru Agricultură, mai mulți colegi eurodeputați au fost de acord cu mine și au făcut solicitări similare”, a anunțat Dan Motreanu pe pagina personală de Facebook.

Comisia a fost de acord să ofere sprijin statelor membre în aplicarea noilor reguli prin permiterea utilizării actualelor certificate veterinare și de sănătate animală, la intrarea în UE, pentru încă 6 luni (până la 20.10.2021); introducerea unei derogări și pentru certificatele veterinare și de sănătate animală pentru schimburile comerciale în interiorul UE; adoptarea unei abordări pragmatice și flexibile pentru conformare și execuție în primele luni; programe de formare și comunicare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7526 secunde