€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

UE a adoptat Directiva privind lucrătorii sezonieri non-europeni

Ştire online publicată Marţi, 18 Februarie 2014. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Consiliul Uniunii Europene a adoptat Directiva cu privire la lucrătorii sezonieri proveniți din afara UE. Actul normativ cuprinde un set de reguli menite a împiedica exploatarea economică și socială a acestora. Pe de altă parte, stabilește sancțiuni și garanții pentru a preveni transformarea staționării lucrătorilor din sezonieră în permanentă. 


Lucrătorii sezonieri vor putea fi angajați în agricultură, turism și alte activități cu specific sezonier. Timpul de staționare este de 5 - 9 luni în decurs de un an. 


Pentru a fi primiți într-o țară UE, lucrătorii sezonieri trebuie să aibă încheiat un contract de muncă din care să reiasă că au asigurate condiții de locuit la standardele de sănătate și securitate reglementate de statele UE, iar chiria nu este excesivă sau reținută din salariu.


Lucrătorii sezonieri non-UE vor avea drepturi egale cu lucrătorii europeni, inclusiv în privința organizării sindicale. După cum se poate observa cu ochiul liber, scopul directivei este nu doar de a proteja această categorie de lucrători, ci și de a combate dumping-ul social și de a apăra locurile de muncă ale lucrătorilor europeni.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8532 secunde