TVR va participa la concurs pentru obținerea unei frecvențe naționale pentru canalul TVR Moldova

173
TVR va participa la concurs pentru obținerea unei frecvențe naționale pentru canalul TVR Moldova - tvr-1573307111.jpg
Societatea Română de Televiziune (SRTv) vrea să obțină o frecvență de emisie care ar permite difuzarea analogică a programelor postului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru "reîntregirea publicului căruia îi aduce informație corectă, echidistantă și de actualitate din spațiul românesc și european".


Consiliul de Administrație al SRTv a hotărât, în unanimitate, participarea Societății Română de Televiziune (SRTv) la concursul anunțat vineri, de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova, privind frecvențele naționale statale de televiziune analogică terestră de peste Prut.


Astfel, SRTv va depune dosarul de înscriere pentru obținerea uneia dintre cele două frecvențe scoase la concurs și care ar permite transmiterea programelor canalului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova, arată un comunicat al Societății de Televiziune.


"Așa cum a anunțat în luna septembrie, SRTv va face toate demersurile oficiale și legale pentru recuperarea frecvenței naționale de emisie retrase abuziv în anul 2007, care să-i permită consolidarea prezenței în peisajul mediatic din Republica Moldova.


TVR MOLDOVA a fost retransmis în toate rețelele de cablu din Republica Moldova și pe emitătorul digital terestru din Chișinău, într-un slot, împreună cu alte canale din Republica Moldova, chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013.


În prezent, canalul TVR MOLDOVA este inclus în lista "must carry" a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligați să le retransmită în pachetele lor", arată un comunicat al SRTv.


Potrivit SRTv, canalul TVR MOLDOVA a obținut, din 1 aprilie 2016, de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova, licența pentru transmisia în sistem digital terestru DVBT-2, valabilă până la data de 01 aprilie 2023, programele sale acoperind peste 70% din teritoriul Republicii Moldova și din populație prin intermediul primului multiplexor digital dat în exploatare în Republica Moldova la 1 noiembrie 2016.


SRTv și-a reluat emisia în Republica Moldova în anul 2013, ca urmare a Acordului de soluționare amiabilă a cauzei SRTv împotriva Republicii Moldova depusă la CEDO în 2008, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și SRTv, după ce, în 2007, frecvența de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1 a fost alocată postului de televiziune 2 Plus.


"Printr-o adresă transmisă Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în luna septembrie 2019, SRTv și-a exprimat intenția de a obține o frecvență de emisie care să permită difuzarea analogică a programelor postului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru reîntregirea publicului căruia îi aduce informație corectă, echidistantă și de actualitate din spațiul românesc și european", mai arată comunicatul SRTv.


Potrivit societății, tot în luna septembrie, compania Telestar Media din Republica Moldova care deține licențele de emisie pentru posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3, a anunțat printr-un comunicat de presă, că renunță la frecvența națională pe care emite Canal 2 (rețeaua statală II), frecvență care a fost deținută până în anul 2007 de către SRTv.


În cadrul ședinței din data de 8 noiembrie 2019, Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a anunțat concursul pentru utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Leul încheie săptămâna în declin
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Deparazitarea politică a statului
Vineri, 08 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Simptomele crizei bugetare
Pagina a fost generata in 2.1075 secunde