TVA de la 9% la 5%! Iată ce spune ministrul Finanțelor, Eugen Teororovici

140
TVA de la 9% la 5%! Iată ce spune ministrul Finanțelor, Eugen Teororovici - eugenteodorovici-1536740226.jpg

Articole recomandate

Măsura de reducere a TVA-ul în turism de la 9% la 5% poate fi adoptată săptămana viitoare de către Guvern, a anunțat ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici.

"S-a anunțat TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism. Este posibil să avem, săptămâna viitoare, un proiect de Ordonanță de Urgență tocmai pentru a scădea TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism și produse din zona aceasta. (...) S-a dovedit a fi o măsură bună, atunci când a fost luată în anii trecuți, a produs efectele scontate în economie, chiar dacă unii s-au grăbit să spună: Uitați câtă gaură dă la buget dacă renunți la TVA de la 24 la 9%. Din contră, a fost efectul exact invers", a declarat Teodorovici, marți seara, la TVR 1.

De asemenea, voucherele de vacanță vor fi păstrate, a reiterat ministrul finanțelor. "Va rămâne voucherul, nu banii, care se duc în salariu. Rămânând voucher-ul, banii se consumă în România", a adăugat ministrul finanțelor.

Marți, 21 august, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis că vrea să dea o ordonanță de urgență pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement de la 19% la 5%, iar pentru apele termale TVA va fi 0%.

"Doamna prim-ministru mi-a spus că intenționează să adopte o ordonanță de urgență privind reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agreement și de wellness de la 19% la 5%, iar redevența pentru apele termale să meargă la 0%. Ungaria are 0%. Noi avem o bogăție inimaginabilă în ceea ce privește apele termale tămăduitoare. Sunt 31 de stațiuni de interes național român, sunt 20 și ceva de stațiuni balneoclimaterice", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, marți seară la Antena 3.

Liderul social-democrat a adăugat că prin această OUG vor fi înființate și două fonduri, unul care vine în sprijinul agenților economici care vor să facă investiții și un altul pentru autoritățile locale pentru a facilita investițiile în infrastructură.

"Am avut o discuție inițial cu doamna premier. Ce mi-a zis este că vrea să adopte această ordonanță. Vrea de asemenea să creeze două fonduri. Un fond pentru a sprijini agenții economici care investesc acolo și un fond special pentru acest sector, care are un potential uriaș, pentru autoritățile locale, ca să investească în infrastructura respectivă. Nu se poate. Ungaria nu are atâta bogăție ca noi, dar are un turism mai dezvoltat pe zona balneară decât are România și România are de zece ori mai mult potential, dacă nu și mai bine", a completat Dragnea.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.539 secunde