Mai multe ştiri online:
În primul semestru din 2018

Turiștii străini au cheltuit peste 3 miliarde de lei în România

Ştire online publicată Marţi, 18 Septembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Turiștii străini sosiți în România, în primul semestru al anului 2018, au cheltuit, în medie, 2.409,3 lei de căciulă. Cei 1.273,4 mii de turiști străini găzduiți în structurile de cazare turistică au cheltuit în total, în țara noastră, 3,067 miliarde de lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii străini în România îl

reprezintă afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (60,3%), cheltuielile acestora reprezentând 61,2% din total.

Cel de al doilea motiv îl reprezintă călătoriile în scop particular: pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități (39,7%).

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,7%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,3%). Cheltuielile turiștilor străini în restaurante și baruri au fost de 17,1% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,1%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 39,5% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor 36,6%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 49,4% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar

cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 41,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul străinilor sosiți în România, 50,4% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 32,8% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul (80,6% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,5%, urmate de autocare și autobuze cu 6,2% și alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,7%. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8356 secunde