Turiștii, protejați în cazul insolvenței sau falimentului agenției de turism

141
Turiștii, protejați în cazul insolvenței sau falimentului agenției de turism - turistiiprotejati-1397568288.jpg

Articole de la același autor

În urma analizei pieței și ca urmare a demersului făcut de către Autoritatea Națională pentru Turism a fost modificat Ordinul ministrului turismului nr. 235 din 6 iunie 2001 privind asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial nr. 273 din 14 aprilie 2014.


"În baza concluziilor rezultate din analiză și în urma monitorizării atente pe care Autoritatea Națională pentru Turism a făcut-o, am decis că se impune eliminarea posibilității încheierii de către societățile de asigurare a contractelor de asigurare cu franșiză, precum și introducerea ca obligatorie a condiției privind plata integrală și anticipată a primei de asigurare. Motivul care a determinat acest demers îl constituie impunerea din partea asigurătorilor în contractul de asigurare a unei franșize care în unele cazuri atinge un procent de până la 80% din suma asigurată, franșiză ce reprezintă partea de risc rămasă în răspunderea turistului. Mai mult, în cele mai multe cazuri, turistului nu i se aduce la cunoștință de existența franșizei și implicit de riscul financiar la care este supus în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism", a declarat Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).Concret, măsurile ce vor fi luate vizează eliminarea posibilității încheierii de către societățile de asigurare a contractelor de asigurare cu clauză de franșiză și impunerea condiției privind plata integrală și anticipată a primei de asigurare. 


"Ca și noutate am impus ca asigurarea de insolvabilitate a agenției de turism turoperatoare să acopere și turistul care a contractat pachetele de servicii turistice vândute de turoperator printr-o agenție detailistă, fiind necesar a se reglementa expres faptul că beneficiarul poliței de asigurare este turistul indiferent dacă acesta a achiziționat pachetul de servicii turistice de la agenția de turism touroperatoare sau de la agenția de turism detailistă", explică reprezentanții ANT.


Important de știut este faptul că polițele de asigurare încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin sunt valabile pe întreaga perioadă de asigurare pentru care au fost încheiate, înscrisă în cuprinsul acestora.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Martie 2014
Stire din Sport : Rapid scapă de faliment
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Pagina a fost generata in 0.3545 secunde