Mai multe ştiri online:

Turcia va lansa proiectul primului terminal intermodal pentru mărfuri

Ştire online publicată Miercuri, 22 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Compania logistică Arkas Holding, din Turcia, va lansa, în 2020, proiectul Railport. Este vorba de construcția unui terminal intermodal pentru transportul mărfurilor. Proiectul a fost dezvoltat timp de peste zece ani și este o versiune a unui port situat pe uscat, care va servi camioanele și trenurile. 


Acordul de finanțare, în valoare de 60 de milioane de dolari, a fost semnat săptămâna trecută de către Arkas Holding, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Industrială și Comercială a Chinei (ICBC) Turcia, în cadrul reuniunii anuale a BERD din capitala bosniacă Sarajevo. 


Finanțarea va fi asigurată de BERD și ICBC Turcia, fiecare acordând un împrumut de 30 milioane de dolari. Valoarea totală a investiției se ridică la 80 de milioane de dolari. Compania germană de logistică Duisport, care operează cel mai mare terminal de mărfuri intermodal din lume, va deține o treime din participația la acest proiect. 


Railport va face parte din inițiativa „One Belt, One Road”, prin care China vrea să lege Asia cu Africa și Europa prin intermediul rețelelor terestre și maritime, pentru a-și spori comerțul și a stimula creșterea economică. Railport va integra comerțul Turciei cu comerțul asiatic. În prezent, transportul maritim din China spre Marea Neagră durează circa o lună, dar căile ferate sunt mai rapide. 


Viitorul centru logistic va fi construit pe o suprafață de aproape 400.000 de metri pătrați, în provincia industrială Kocaeli din nord-vestul Turciei, și va avea o capacitate de stocare de 120.000 de vehicule și 100.000 de containere. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7226 secunde