Trofeul județean al creativității 2009

329
Ieri, la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai creative firme din județ, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
"Trofeul Creativității 2009" s-a realizat exclusiv pe baza datelor existente la OSIM, avându-se în vedere actele de protecție dobândite în perioada 1 ianuarie 2006 - 31 decembrie 2008. "Prin acest eveniment, am vrut să scoatem la lumină societățile creative. Topul s-a realizat în principal pe baza cererilor de invenție ale firmelor din Constanța, desenelor și modelelor industriale și cererilor de protecție a mărcii", a declarat Florin Popa, coordonatorul național al centrelor regionale de promovare a proprietății industriale. Astfel, pentru adoptarea deciziei de acordare a brevetului de către OSIM, firmele au primit 25 de puncte, pentru adoptarea deciziei de acordare a desenelor și modelelor industriale s-au dat 15 puncte, iar pentru acordarea mărcii - 5 puncte.
"Trofeul Creativității, parte integrantă a manifestării anuale a Topului Firmelor, este o inițiativa OSIM, însușită de sistemul camerelor de comerț, printr-un protocol semnat în urmă cu 11 ani. Județul Constanța este singura excepție de la această regulă, având propria inițiativă de a organiza în mod separat acest eveniment", a explicat Dumitru Horațiu Răcuciu, directorul general OSIM.
"Constanța stă relativ bine la capitolul creativitatea din partea agenților economici, este puțin peste media națională. Dacă ar fi să facem un top al județelor, Constanța ar fi pe locul 8. Pe primele locuri sunt județele din nordul și centrul Moldovei, precum și Brașov, Bistrița-Năsăud", a spus Florin Popa.
Firmelor li s-au acordat o diplomă de recunoaștere, precum și diferite cadouri simbolice, care au atestat marca proprie. "Sperăm ca, prin această recunoaștere, firmele să poată accesa mai ușor fondurile financiare pentru dezvoltare. Pentru a rezista într-un mediu concurențial, trebuie să-ți protejezi marca", a mai afirmat coordonatorul național.

Topul Creativității Constanța 2009
1. Murfatlar România - 75 mărci acordate, 1 certificat de înregistrare desene și modele eliberat;
2. Dobrogea Grup - 28 mărci acordate, 2 certificate de înregistrare desene și modele eliberate, 3 brevete de invenție;
3. Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar - 7 brevete de invenție acordate;
4. Dandor SRL - 12 mărci acordate;
5. Cardinal Motors SRL - 24 mărci acordate;
6. Sterk Plast SRL - 1 marcă acordată, 6 certificate de înregistrare desene și modele eliberate;
7. Ro-Credo SRL - 3 mărci acordate, 3 de brevete de invenție;
8. Celco SA - 16 mărci acordate;
9. Astek SA - 14 mărci acordate;
10. Casco Distribution SRL - 12 mărci acordate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Economie : Criza durează mai mult în Europa de Sud-Est
Pagina a fost generata in 1.8928 secunde