Trimestrul I, extrem de bun la capitolul înmatriculări noi de vehicule rutiere

125
Trimestrul I, extrem de bun la capitolul înmatriculări noi de vehicule rutiere - auto-1368177663.jpg

Articole de la același autor

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în trimestrul I 2013, înmatriculările noi de vehicule rutiere (vehicule noi fabricate în țară sau în alte țări și vehicule de ocazie importate; vehiculele vândute în leasing înmatriculate, sunt înregistrate ca înmatriculări noi; nu sunt cuprinse reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzarea vehiculului) pentru transportul pasagerilor au înregistrat o creștere cu 30% față de trimestrul I 2012, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 6,1%.

În trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul similar din anul 2012 la categoria autoturisme s-a înregistrat o creștere cu 29,8%, iar la categoria autobuze și microbuze cu 29%. La categoria mopede și motociclete s-a înregistrat cea mai mare creștere cu 39,9% față de trimestrul I 2012.

În ceea ce privește înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, cea mai mare valoare a creșterii s-a înregistrat la categoria remorci și semiremorci, cu 9,4%.

Potrivit INS, față de trimestrul IV 2012, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 9,9% în trimestrul I 2013, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 4,2%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6329 secunde