Tranzacție spectaculoasă pe piața bancară. Consiliul Concurenței a dat OK-ul

580
Tranzacție spectaculoasă pe piața bancară. Consiliul Concurenței a dat OK-ul - banci-1561368018.jpg
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care First Bank SA a preluat Leumi Bank România SA, prin achiziționarea a 99,9235% din capitalul social al acesteia.

First Bank SA este o instituție de credit care oferă o gamă completă de servicii bancare pentru persoane fizice și juridice. First Bank este controlată de JCF IV Tiger Holdings S.a.r.l., al cărei capital majoritar este deținut de J.C. Flowers IV, L.P., un fond consiliat de J.C. Flowers & Co. LLC, entitate înregistrată la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).

Bank Leumi România SA este, de asemenea, o instituție de credit, care face parte din grupul Bank Leumi și care oferă servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, inclusiv conturi curente, depozite sau finanțări și facilități de creditare.

Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției, www.consiliulconcurentei.ro, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4851 secunde