Transportatorii avertizează: Cadourile de Crăciun vor ajunge de Paște

101
Transportatorii avertizează: Cadourile de Crăciun vor ajunge de Paște - transportatoriiavertizeaza-1636483719.jpg

Articole de la același autor

Criza provocată de China se extinde în toată Europa și, implicit, în România, cu efecte care se răsfrâng în timpii de livrare ai produselor, avertizează Octavian Blăjan, CEO-ul unei case de expediții. Potrivit expertului în transporturi rutiere naționale și internaționale, dacă produsele pe care românii le vor comanda au în componența lor piese din China, atunci acestea riscă să ajungă de Paște 2022, nu la Crăciun anul acesta.

„Agenții economici naționali sau europeni care, de la producție și până la livrare, au o verigă care depinde de gigantul asiatic, știu deja că acolo vor avea întârzieri. În schimb, cei care nu au nici o legătură cu această țară vor livra în timp și la costuri mai reduse”, a explicat transportatorul. „Spre exemplu, dacă vreți să vă achiziționați un ceas de pe unul din magazinele online din România, care are ca furnizori un producător de ceasuri european, iar acesta la rândul lui așteaptă ca una din componentele ceasului să îi vină din China, atunci produsul vostru ar putea să aibă întârzieri și de cinci-șase luni”, a precizat Blăjan. Pe cale maritimă, aceste întârzieri se duc la aproape jumătate de an, dacă au legătură cu China.

Vânzătorii de mașini second hand profită în această perioadă de criză din industria auto și au scumpit peste măsură autoturismele pe care le au la vânzare. O maşină nouă poate să fie livrată şi după 9 sau 12 luni de aşteptare. Transportatorul a mai spus că întârzieri ale livrărilor vor fi şi de Black Friday de cel puţin două-trei săptămâni şi din cauza valului patru al pandemiei de coronavirus. „Din punctul meu de vedere întârzierile vor crește pentru că sunt șoferi în carantină, sunt șoferi care au diferite probleme, iar fiecare situație impactează foarte mult transporturile. Pentru că micii transportatori sunt cei care livrează produsele și pun lucrurile în mișcare”, este de părere Blăjan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4107 secunde