Trandafirii criogenaţi, o afacere trainică și în vremuri de pandemie

339

Articole de la același autor

Când suntem îndrăgostiţi am vrea să-i dăm persoanei iubite şi luna de pe cer. Însă o floare prin care să ne exprimăm sentimentele este la îndemâna oricui şi mai aproape de pământ. Iar când floarea este criogenată, cresc şansele ca momentul de fericire să reziste o viaţă.

O afacere mai puţin obişnuită, dar care a prins teren şi la noi este piaţa florilor criogenate. Comparativ cu florile vii, tradiţionale, florile criogenate îţi aduc profit şi scapi de grija udării lor să nu se ofilească. În florării, un aranjament cu nouă trandafiri poate costa şi 500 de lei în funcţie de ambalaj şi de mărimea florilor. Sunt atât de reale mai că ai vrea să le uzi. Dar criogenia este un proces migălos, prin care floarea trece pentru a rezista şi 25 de ani.

„Marca de trandafiri criogenaţi pe care o vindem noi este printre cele mai bune din lume. Este un proces laborios până când trandafirul ajunge într-o formă perfectă. Trandafirul este desfăcut petală cu petală, se scoate seva din el şi la final se reconstruieşte în forma dorită”, ne-a mărturisit din tainele criogeniei, Alexandru Dică, administratorul unei firme care se ocupă cu o astfel de afacere.

Florile sunt importate din toate colţurile lumii. Din Ecuador, Olanda, Ungaria, Turcia, iar la depozitul din Constanţa sunt o varietate de specii şi feluri de plante. Nu sunt doar trandafiri criogenaţi, sunt şi hortensii şi crizanteme, care mai de care mai frumoase. De curând şi-a diversificat oferta şi are şi plante uscate, dar şi licheni şi muşchi decorativi.

Trandafirii criogenaţi, un jurământ de dragoste nemuritor

A lucrat în HoReCa şi în 2018, la sfatul unui prieten din Olanda, a pornit un business despre care învaţă din mers.

„Am început afacerea cu 50.000 de euro, iar anul trecut în pandemie, am reuşit să iau un împrumut garantat de stat cu dobândă mică, bani pe care i-am reinvestit”, ne-a spus Alexandru. Să începi o afacere cu flori, când organizările de evenimente, restaurantele sunt închise este un act de curaj sau chiar de nebunie. Dar fără un strop de nebunie creativă nu se clintesc munţii din loc.

„Până acum a fost binişor. În ianuarie şi februarie, sperăm şi în martie, vânzările au crescut semnificativ. Ne-a ajutat mult online-ul că am avut vânzări şi pentru că suntem singurul depozit din Constanţa care vinde angro peste 2.000 de produse”, a adăugat administratorul.

Plantele criogentate sunt ideale pentru aranjamentele florale, deoarece rezistă mult timp. Imaginaţie să ai şi se pot crea adevărate opere de artă. Spre exemplu, un buchet de mireasă realizat din trandafiri criogenaţi rezistă o viaţă şi nu va fi nevoie să-l arunci după ce florile s-au ofilit. Variantele sunt multiple. De la aranjamente pentru industria ospitalităţii sau evenimente unice în viaţă, până la un cadou de suflet pentru persoana iubită. Trandafirul, floarea iubirii, poate fi cadoul special care vorbeşte pentru tine şi păstrează amintirea momentului pentru totdeauna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.415 secunde