Tragedii pe mări și oceane

405

Articole de la același autor

Pe data de 7 ianuarie 2019, Garda de Coastă din Turcia a primit mesajul de primejdie de la nava fluvio-maritimă "Volgo - Balt 214", care a anunțat că se scufundă în Marea Neagră, la 80 mile marine de portul turcesc Samsun. Nava era încărcată cu cărbune și plecase din portul Azov spre Samsun. La bord se afla un echipaj de 13 oameni, dintre care: 9 ucraineni, 2 ruși și 2 azeri. A fost declanșată operațiunea de salvare, la acre au participat elicoptere, ambarcațiuni SAR și nave ale Gărzii de Coastă. Șapte marinari au fost salvați, iar alți șase au muritt.

Potrivit primelor informații, nava s-a rupt în două și s-a scufundat. De-a lungul anilor, mai multe nave fluvio-maritime "Volgo - Balt" au ajuns pe fundul Mării Negre, pe timp de furtună.x x x

x x x

În dimineața zilei de 8 ianuarie 2018, la bordul tancului de produse petroliere "Aulac Fortune" s-a produs o explozie, urmată de incendiu. Incidentul a avut loc în zona de ancoraj a Insulei Lamma, din Hong Kong. Cel puțin un membru al echipajului a fost ucis, alți trei fiind declarați dispăruți. 24 de marinari au fost salvați. Mai mulți marinari au fost aruncați peste bord de suflul exploziei, iar alții au fost nevoiți să sară în apă pentru a scăpa din incendiu. La scurt timp, după explozie, nava în flăcări a fost înconjurată de remorchere și bărci de salvare.

x x x

Pe data de 7 ianuarie 2019, autoritățile maritime indoneziene au declarat că tancul de produse "Namse Bangdzod", încărcat cu ulei de palmier, a dispărut începând din 28 decembrie 2018. Nava părăsise portul Sampit, din sudul Kalimantan, cu destinația Jakarta. Contactul cu vasul s-a pierdut pe 28 decembrie. Ampla operațiune de căutare declanșată de autorități, în Marea Java nu a dat niciun rezultat.

Se știe că Marea Java este una din zonele bântuite de pirați.

x x x

Nava japoneză "Daio Southern Cross" s-a ciocnit cu cargoul "NB-8836", pe data de 7 ianuarie 2019, în Golful Ha Long Bay, din Vietnam, la scurt timp după părăsirea portului Cai Lan. Cargoul, încărcat cu 1.580 de tone de ciment, s-a rupt în două și s-a scufundat. Din cei cinci membri ai echipajului aflați la bord, patru au fost salvați, iar unul a fost găsit, mai târziu, mort.

x x x

Comandantul rus al cargoului "Canopus" a fost găsit mort în cabina sa, pe 6 ianuarie 2019, în timp ce nava trecea prin Strâmtoarea Dardanele. Vasul plecase din portul Taganrog, Rusia, și urma să ajungă la Iskenderun, Turcia. Cargoul și-a întrerupt voiajul și a ancorat, la Erenkoy, pe 7 ianuarie, pentru anchetă și formalitățile necesare în astfel de cazuri. La această oră, nu există informații despre cauza decesului.

x x x

Pe data de 3 ianuarie 2019, la bordul navei portcontainer "Yantian Express" s-a produs un incendiu în zona de marfă. Nava plecase din nord-estul Asiei spre Halifax, Canada, via Singapore. Echipajul format din 23 de oameni, a fost transferat pe remorcherul salvator "Smit Nicobar", venit în asistență. Remorcherul "Maerk Mobiliser" a fost trimis să remorcheze portcontainerul până în portul Halifax.

Se pare că echipajul de pe "Yantian Express" a fost evacuat din cauză că unele dintre containerele care au luat foc conțin mărfuri periculoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.3627 secunde