Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un aspirator

898
Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un aspirator - aspirator-1627563301.jpg

Articole recomandate

 Dacă există un aparat esențial în case sau birouri, acesta este aspiratorul. Există multe modele pe piață, astfel încât posibilitățile s-au înmulțit în ultimele decenii atunci când decidem pe care îl putem cumpăra în funcție de nevoile noastre.



Din acest motiv, dacă a sosit momentul să cumpărați unul și / sau să schimbați acel aparat vechi care v-a ajutat la curățarea casei, astăzi vă spunem tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un alt aspirator, astfel încât să dobândiți exact ceea ce aveți nevoie.

Aspiratoare clasice

Înainte de a decide să cumpărați un aspirator, ar trebui să cunoașteți avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri care se găsesc pe piață. Fără îndoială, cel mai cunoscut este aspiratorul clasic, numit și aspirator tip sanie. Se compune dintr-un corp rigid pe roți, un tub cu o perie și o pungă sau rezervor de hârtie de unică folosință. Principalul său avantaj este că poate fi utilizat pe aproape toate suprafețele, precum și diferitele perii care pot fi atașate: pentru mobilier, pentru tapițerie etc.

Aspirator Rowenta - oferte emag

Aceste aspiratoare au o putere bună, dar cel mai mare dezavantaj al lor este greutatea, deoarece mutarea lor este destul de greoaie și cablul poate fi, de asemenea, oarecum inconfortabil atunci când faceți curățenie. Acest lucru le face, însă, cele mai potrivite pentru pardoseli și suprafețe mai mari. De asemenea, acestea sunt, de obicei, cele mai ieftine și cele mai utile în majoritatea caselor, deoarece varietatea largă de prețuri le face accesibile tuturor bugetelor.

Aspiratoare verticale

Aspiratoarele verticale combină formatul unei mături tradiționale cu conceptul de aspirator clasic. În acest fel, sunt mai ușoare și mai confortabile pentru făcut curat, greutatea lor este mai mică și pot fi alimentate cu sau fără cablu. În acest din urmă caz, acestea sunt și mai ușor de gestionat, deși trebuie luat în considerare faptul că autonomia bateriei lor este redusă. Există, de asemenea, modele în care brațul aspiratorului este flexibil, astfel încât nici măcar nu va trebui să vă aplecați în niciun moment. Spatele tău îți va mulțumi.

Aspirator Rowenta vezi gama completa pe Emag

Confruntat cu confortul și avantajele unei greutăți mai reduse, trebuie luat în considerare faptul că rezervoarele lor sunt mai mici și pot fi, de asemenea, zgomotoase. Sunt perfecte ca aspiratoare complementare pentru spații mici, apartamente, birouri și pentru a fi utilizate de persoanele în vârstă sau cu probleme de mobilitate.

Aspiratoare cu filtru de apa

Aspiratoarele cu filtru de apă sunt cea mai bună alegere pentru acele persoane care sufera de alergii, deoarece acestea permit eliminarea aproape în întregime a alergenilor care pot fi în casa ta. Au mai multe filtre care colectează acarienii, praful și părul animalelor de companie și apoi returnează aerul purificat în mediu.

De fapt, acesta este un tip de aspirator clasic, tip sanie, deci va trebui să-l trageți pe roți și are, de asemenea, o greutate considerabilă. Principalul avantaj este că curățenia este mai completă și mai consistentă, fiind cea mai potrivită variantă pentru casele mari în care există câini sau pisici.

Aspiratoare robot

În ultima vreme, aspiratoarele robot, care sunt la fel de confortabile pe cât de practice, au fost foarte bine primite. Ne referim la acele mici modele rotunde de aspirator care se mișcă singure prin casă, curățând podelele și covoarele. Au senzori, deci detectează mobilierul și alte obstacole, astfel încât să nu se împiedice și să își continue drumul. Trebuie să rețineți că prețul depășește de obicei 100 de euro, deci nu este cea mai ieftină opțiune.

Printre principalele sale avantaje se numără confortul, greutatea redusă, zgomotul redus, viteza ridicată și consumul redus de energie, precum și posibilitatea de a le programa pentru a face curățenie atunci când doriți. Acestea sunt ideale pentru curățenia de zi cu zi și pentru a preveni acumularea de murdărie de pe podea. Cu toate acestea, pentru acele case care necesită o curățare profundă, cu familii numeroase sau animale de companie, aspiratoarele tip sanie sau cu filtru de apă sunt mai potrivite, deoarece ating un nivel mai profund de curățare.

În orice caz, indiferent de aspiratorul pe care îl alegeți, nu uitați să verificați puterea și să verificați eticheta de eficiență energetică, pentru a vă asigura că consumul acestuia nu este excesiv și că nu veți face atac de cord când va veni factura de energie electrică. Acest lucru este relevant mai ales pentru aparatele pe care intenționați să le utilizați zilnic sau foarte frecvent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5769 secunde