"Tobele" sindicatelor cheamă la luptă

159

Articole de la același autor

Zgomotul bătăliilor politice din acest an electoral l-a acoperit pe cel al luptei sindicatelor pentru modificarea legislației muncii. Acum, când problemele economice și sociale revin din nou în prim-planul dezbaterilor publice, când națiunea este din nou preocupată de construcția bugetară și de prețurile energetice, începe să fie perceput și glasul sindicatelor.

Ei bine, mișcarea sindicală nu a tăcut nicio clipă în 2014, dar nu prea au fost urechi să o audă. Este drept nici ea nu a fost prea vocală, temându-se parcă să nu-i deranjeze pe politicieni cu probleme atât de… banale, precum amendarea Codului muncii și a legislației sindicale, protecția locurilor de muncă, respectarea dreptului la negocieri colec-tive și la grevă.

"Pauza electorală" s-a terminat. De-acum, Guvernul Ponta și Legislativul nu mai au motiv să ignore tensiunile dintre muncă și capital, solicitările marilor confederații sindicale.

Blocul Național Sindical a depus la Senat inițiativa cetățenească de modificare a Codului muncii, susținută de 153.000 de semnături. Totodată, a definitivat proiectul Legii negocierilor colective și proiectul Legii conflictelor de muncă și va solicita sprijinul tuturor parlamentarilor pentru a fi dezbătute odată cu proiectul de modificare a Codului muncii.

Începând de luni, 24 noiembrie 2014, Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA" pichetează zilnic sediul Ministerului Muncii. Conduce-rea organizației a adresat "oștirii" următorul mesaj de mobilizare: "Avem o bătălie și nu trebuie să cedăm. Trebuie să ne implicăm și fiecare persoană participantă la manifestare contează. Toată lumea așteaptă să nu cedăm.

Aștept să faceți un mic efort de mobilizare pentru o cât mai bună participare, în fiecare zi, la pichetarea Ministerului Muncii pentru modifi-carea Legii dialogului social nr. 62/2011. Nu trebuie să dăm din gură numai, dar trebuie să și luptăm."

Marți, 25 noiembrie, Comitetul Confederal al "Cartel ALFA" s-a reunit în ședință extraordinară și a discutat propunerile de modificare a Legii dialogului social.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0859 secunde