Tinerii ce vor cumpăra locuințe prin programul "Prima Casă" ar putea fi scutiți de impozit

200
Tinerii ce vor cumpăra locuințe  prin programul
O inițiativă legislativă adoptată tacit de Senat prevede ca persoanele care își vor cumpăra locuințe prin programul "Prima Casă" să fie scutiți de la plata impozitului pe clădire.
Inițiatorii spun că o astfel de prevedere, de scutire de impozite a celor care își achiziționează pentru prima oară o locuință, există și în legislația altor țări. În plus, impactul financiar asupra bugetelor locale nu ar fi semnificativ.

"Din studiul legislației europene a rezultat faptul că sunt stipulate măsuri prin care persoanele care achiziționează o primă locuință sunt scutite de la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de timp în mai multe țări, precum Franța, Belgia sau Marea Britanie", susțin inițiatorii proiectului.

Potrivit România TV, programul "Prima Casă" este însă aproape de final, pentru că foarte puține bănci mai accceptă dosare, din cauza epuizării plafonului. Pentru a se putea pune în aplicare, această propunere ar trebui să fie adoptată și de Camera Deputaților.

Potrivit celor opt inițiatori ai acestui proiect, scutirea ar urma să se aplice timp de 10 ani.

Propunere legislativă care propune modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal îi are ca inițiatori pe senatorul UNPR Avram Crăciun, senatorii PSD Vasile-Cosmin Nicula și Dănuț Prunea, deputatul independent Mircia Giurgiu, pe deputații PNL Nicolae Jolța și Marius Popa și pe deputații PSD Florin Luca și Sorin Roman.

De asemenea, tot prin adoptare tacită, a mai trecut de Senat o altă propunere de modificare a Codului Fiscal, ce extinde categoria contribuabililor care declară și plătesc anual impozitul pe profit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3815 secunde