Timpul pentru accesarea banilor de la U.E. a fost scurtat la trei luni

210
Timpul pentru accesarea banilor de la U.E. a fost scurtat la trei luni - timpulpentruaccesareafondurilore-1625772107.jpg

Articole de la același autor

Măsurile luate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru diminuarea birocrației și scurtarea perioadelor de așteptare au dus la o schimbare majoră în accesarea fondurilor europene. „În cel mult trei luni de la depunerea aplicațiilor, vor fi semnate contractele de finanțare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtându-se perioada de așteptare, astfel încât proiectele să poată fi implementate fără întârzieri. Aceste măsuri pot fi aplicate doar cu sprijinul și implicarea beneficiarilor. De asemenea, am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management și Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate și pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiții de maximă legalitate. Am stabilit și unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanțate prin POCU 2014-2020, pentru a evita plimbarea hârtiilor și așteptările inutile în implementare”, a declarat secretarul de stat Csilla Hegedüs.

Grație măsurilor luate, peste 3,2 milioane beneficiari finali (copii, tineri, persoane vulnerabile, antreprenori și angajați în sistemul de educație) vor primi servicii de calitate mai rapid și mai eficient.

Programul Operațional Capital Uman are un buget de 5.097.252.945 euro. În actuala perioadă de programare, prin acest Program au fost semnate 2.165 contracte de finanțare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3805 secunde