Ți-ai cumpărat mașină? Iată cum obții "numerele roșii", cât poți circula cu ele și cât te costă

Luni, 13 Ianuarie 2014, 19:28
46338
Dacă ți-ai cumpărat mașină, dar din diverse motive nu poți să o și înmatriculezi imediat, poți opta pentru câteva luni de… "răgaz". Nume-rele roșii - numere provizorii pot fi soluția perfectă pentru șoferii care nu au timp să se ocupe de această problemă, ori nu au bani suficienți pentru înmatricularea propriu-zisă.

Așadar, până la înmatriculare, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatri-culare a Vehiculelor Constanța autorizează provizoriu circulația autovehiculelor și a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioadă ce nu va depăși 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

Iată de ce documente ai nevoie și cât te costă: cererea solicitantului; dovada încheierii unei asigurări obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate a acesteia, pe numele solicitantului; dovada plății taxei de autorizare provizorie a circulației - 7 lei; copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului; actul de identitate al solicitantului, în original și în copie sau, în cazul persoanei juridice, documentele care să ateste dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul, în copie; dovada plății contravalorii plăcutelor cu număr provizoriu - 40 lei; dovada plății contravalorii autorizației de circulație provizorie - 13 lei; copia declarației vamale pentru vehiculele de proveniență străină la care se solicită înmatricularea în România, cu excepția primei autorizări.

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizație de circulație provizorie i se pot atribui succesiv, în aceleași condiții, mai multe autorizații provi-zorii care nu pot însă cumula mai mult de 90 de zile. Autorizația de circulație provizorie dă dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României. Autorizația de circulație provizorie și plăcile aferente se eliberează pe loc la ghișeul Serviciului de Înmatriculări. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.308 secunde