"Terminatorul" rețelelor evazioniste

709
2

Articole de la același autor

r Antifrauda a întocmit 138 sesizări penale în primul trimestru din 2015

În primul trimestru al anului 2015, cele mai active și mai eficiente instituții ale statului s-au dovedit a fi Direcția Națională Anticorupție și Direcția Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF. Acesta este și motivul pentru care ambele au devenit ținta atacurilor venite, în special, din partea politicienilor.

Atât DNA, cât și ANAF, au dat replica printr-o atitudine de transparență totală, demonstrând că sunt în slujba cetățenilor. Miercuri, seara, Laura Codruța Koveși, șefa DNA, a răspuns într-o emisiune de la un post de televiziune națională celor mai incomode întrebări. La rândul său, ANAF iese din ce în ce mai frecvent în fața opiniei publice, cu date și explicații privind acțiunile Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Iată, în luna martie, activitatea de combatere a micii evaziuni s-a materializat în aplicarea a 1.495 de amenzi, pentru încălcarea legislației privind utilizarea caselor de marcat fiscale, și 281 de suspendări de activitate, pentru refuzul emiterii bonului fiscal. Numărul suspendărilor reprezintă doar 0,018% din totalul celor 1,5 milioane de IMM-uri și PFA-uri.

Combaterea marii evaziuni reprezintă activitatea principală, pentru care Antifrauda alocă 90% din resursele sale, umane și materiale. În primul trimestru, au fost întocmite 138 sesizări penale, valoarea estimată a prejudiciilor însumând 125,59 milioane euro. Au fost dispuse măsuri asiguratorii totalizând 129,70 milioane euro și au fost confiscate bunuri și venituri ilicite în valoare de 6,57 milioane euro.

Au fost destructurare mai multe rețele de firme constituite în vederea fraudării bugetului de stat. Iată câteva exemple:

- o rețea de firme aplica ilegal regimul special al TVA pentru autoturisme second-hand, sustrăgându-se astfel de la plata TVA datorată și de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Prejudiciul provocat bugetului de stat este de 8.179.140 euro;

- o rețea de firme a făcut achiziții fictive de consumabile pentru construcții și carburanți auto, în scopul deducerii ilegale de TVA și a diminuării nejustificate a bazei impozabile - prejudicii de 5.874.221 euro;

- o rețea de firme a făcut achiziții fictive de forță de muncă în scopul deducerii ilegale de TVA și a diminuării nejustificate a bazei impozabile - prejudicii de 4.054.192 euro.

Comentează știrea

rodica
12 aprilie 2015
oferta de lucru pentru voi se afla aici!

Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Norica Nicolae
13 aprilie 2015
Terminatorul

Ce a raspuns DNA si ANAF la reclamatile facute de cunostinta mea de 7-8 ani de firma Sc Gepeto Sa cu furaciuni.fraude,spalari de bani,evaziuni fiscale,deturnari de tva,la documente false si cate si cate si acuma si doriti Infractorul principal Boroianu Robert Aurel PNL vreti sal faceti primarul orasului C-ta,de unde a primit recomandare cazieru de la Zeitele Prc,Adina Florea,Puiu Zarafina.Vlad Elena,sau Grecu Elena ca si la mine are o sezizare ca parlamentar european si inca nu am transmis nici un raspuns.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Economie : Antifrauda a "muls" Dragonul Roșu
Pagina a fost generata in 1.6293 secunde