Te gândești să-ți construiești o casă? Iată cât te costă terenul

2797
3
Te gândești să-ți construiești o casă? Iată cât te costă terenul - tegandestisaticonstruiestiocasai-1390139810.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să cumpere un teren pentru a-și construi o casă, aici, în oraș, nu au o misiune chiar ușoară. Peticele de pământ numai bune de ridicat o locuință (cu o poziție bună, suprafață rezonabilă și preț care să fie cât de cât acceptabil) se găsesc cu mare greutate. O casă pe pământ, construită după bunul plac, este visul multor constănțeni, un vis care din pă-cate pentru mulți nu se va îndeplini niciodată. Primul hop și unul dintre cele mai importante: terenul. În municipiul Constanța, la această oră este destul de dificil să găsești o bucată de pământ care să îndeplinească cele trei dorințe ale fiecărui cumpărător: zonă bună, nu la periferia orașului, suprafață rezonabilă și preț nu exagerat de mare. Este drept, pretențiile vânzătorilor s-au mai diminuat în ultimii ani, însă nici pe departe până la un prag care să poate fi considerat accesibil. Nu neapărat cererea mare ar fi însă cauza, ci faptul că oferta nu este deloc generoasă. Apoi, spun agenții imobiliari, proprietarii care au terenuri ceva mai mari țintesc doar spre dezvoltatori, și asta pentru că lucrurile au început să se miște, așadar vorbim și despre prețuri destul de piperate.
Soluție de compromis
Cea mai sigură și la îndemână soluție pentru constănțenii care vor neapărat să pună mâna pe un teren este să cumpere suprafața dorită cu tot cu construcția de pe aceasta. Agenții imobiliari spun că sunt pe piață la această oră foarte multe case care stau să se dărâme, fără mare valoare, însă pe terenuri cu mare potențial. Nu oricine însă și-ar putea permite să facă o astfel de achiziție.
De exemplu, în Faleză Nord, aproape de Bulevardul Mamaia, se poate cumpăra o casă de-molabilă, cu un teren în suprafață de 300 de metri pătrați. Aceasta este încă locuibilă, într-o oarecare măsură, însă ar avea nevoie de reparații serioase. Terenul este însă extrem de prețios, având în vedere zona în care se află. Din păcate pentru un potențial cum-părător, acest lucru se vede în preț: 130.000 euro. Dacă schimbăm zona, și mer-gem spre Institutul de Marină, acolo o casă, de asemenea demolabilă, cu 150 metri pătrați de teren, poate fi cumpărată cu 42.000 euro, de asemenea o sumă nu tocmai mică. Cam aceleași sunt pretențiile vânzătorilor și din Inel I. În Centru, aproape de Piața Griviței, spre Strada Ștefan cel Mare, un teren de 200 de metri pătrați, pe care se poate construi o vilă cu un etaj, costă nu mai puțin de 85.000 euro, așadar 425 euro/metru pătrat.  Pentru cei care au bani, mulți bani, se găsesc totuși și terenuri o idee mai mari. De exemplu, pe Bulevardul Mamaia, la câțiva metri de sediul Poștei, este scos la vânzare un teren de puțin peste 400 metri pătrați. Și acest proprietar așteaptă însă un investitor mai degrabă, și asta pentru că acolo se poate construi o clădire cu 7 etaje. Așadar, prețul pe metru pătrat este undeva la 700 euro.


Comentează știrea

mazare
19 ianuarie 2014
terenuri si preturi

Cind va mari Plagiatoru impozitele osa scada si pretul terenului.

aadmirator
20 ianuarie 2014
in fapt,

din anii '60 incoace, toate orasele mari si civilizate, cu putere economica reala, au migrat din centru in suburbii. Care s-au intins pe zeci de kilometri, in jurul oraselor. Avind curti considerabile. Asta e viitorul. (In centru ramin doar birourile firmelor si magazinele de lux.)Restul... blablabla. Cine e prost sa bage atitia bani in 2 m.p. in buricul targului, cand poti ridica un palat cu parc de vanatoare alaturi de Constanta? Dar parvenitii nostri mai au pina sa prinda idea. Oricum, paminturile agricole din jurul orasului, pot fi transformate in loturi mari, la preturi omenseti. Eu am in memorie aceeasi imagine din Morometii, in care unul din taranii fara scoala fugiti de acasa cu oile, se angajeaza muncitor (salahor, parca) si in cativa ani isi ridica o casa cu elctrica si apa la ghiuveta. (Culmea progresului in epoca.) Aia era economie de piata autentica. Nu merda asta dirijata din spatele usilor inchise de comunistii si secureii transformati in oameni de afaceri si care gripeaza totul, pentru a-si pastra controlul!

niccolas
20 ianuarie 2014
palazu mare

Solutia ca si in opinia de mai sus este proximitatea orasului. Mergeti la Palazu Mare, 5 minute pana in oras, preturi rezonabile 70-120 Euro/mp, simplu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5124 secunde