"Taxa pe lăcomie" a generat haos la Bursa de Valori București. Două bănci mari, în picaj

321

Articole recomandate

"Taxa pe lăcomie" a generat o prăbușire la Bursa de Valori București, după anunțul făcut de ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, cu privire la introducerea acestei noi taxe pe activitatea băncilor. Principalii indici ai BVB au scăzut drastic, miercuri, la un nivel record pe acest an.

Recordul negativ s-a înregistrat la primele ore de la deschiderea bursei de la București, iar indicii continuă să scadă. Mai exact, așa numitul indice al acțiunilor blue-chip se prăbușește cu rapiditate, iar acum are o pierdere de 7,5 la sută. 


Companiile cu cele mai mari scăderi sunt Banca Transilvania și grupul bancar BRD Societe General, care au coborât cu 14,9 respectiv 10,2 procente. Romgaz și OMV Petrom au suferit deprecieri de aproximativ 5 procente, relatează Digi24. 


Marți seară, Eugen Teodorovici a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR, avansând așa numita taxă pe lăcomie. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele. Noi taxe vor fi impuse prin ordonanță de urgență și companiilor telecom și energetice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde