Taxa de primă înmatriculare, reintrodusă din septembrie

924
1
Taxa de primă înmatriculare, reintrodusă din septembrie - masini-1344355872.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care încă nu și-au înmatriculat mașinile ar trebui să se grăbească! Taxa de primă înmatriculare va fi introdusă, din nou, din septembrie, cu aproape patru luni înainte de a expira perioada pentru care aceasta a fost suspendată, adică de un an de zile (până la 1 ianuarie 2013). Ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat, pentru postul The Money Channel, că va suspenda respectiva prevedere. Potrivit acesteia, taxa urmează să fie reintrodusă în toamnă și va fi mai mică decât cea anterioară. "De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut. Probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziția oficială a Guvernului României în ceea ce privește taxa de primă înmatriculare. Cu siguranță poziția mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare", a declarat Rovana Plumb.
Ministerul Mediului spune că noua formulă a taxei de primă înmatriculare nu va mai ține cont de vechimea mașinii, ci doar de cât de mult poluează. "Este prematur să vă înaintez un anume cuantum, un anume nivel, deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe și se corelează efectiv cu veniturile populației și cu numărul de mașini care intră în țară într-un an de zile. În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între mașinile noi și mașinile second - hand, ci pur și simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii", a spus ministrul Mediului, pentru postul The Money Channel.
Rovana Plumb a mai precizat că este nevoie de acești bani proveniți din taxă pentru a finanța investițiile de mediu. "Suspendându-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obținute din colectarea taxei de primă înmatriculare se utilizează pentru proiecte investiționale verzi", a explicat ministrul Mediului.
Comercianții constănțeni de mașini spun că și-ar fi dorit ca nouă formulă a taxei de primă înmatriculare să vină totuși mai târziu, dacă nu deloc. Faptul că nu se va mai ține cont dacă mașina este veche sau nouă, ci este luat în calcul doar cât de mult poluează, pare să-i bucure însă destul de mult. Astfel, constănțenii, speră ei, nu vor mai pune atât de mult accent pe vechimea mașinii, așa cum s-a întâmplat până ca taxa auto sub ultima formă să fie suspendată, ci pe starea mașinii. "Se mai întâmplă ca unele mașini cu puțini ani, mai noi, să arate mult mai rău pe interior, să fie nu la fel de bine întreținute ca altele puțin mai vechi și să nu faci cine știe ce afacere. Când ajungi la inspecția tehnică cu ele… Fiecare se descurcă cum poate", a precizat unul dintre zecile de constănțeni care se ocupă cu comerțul mașinilor second - hand.

Guvernul a decis, în luna ianuarie a acestui an, ca taxa de primă vânzare a mașinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul lui 2013, urmând ca persoanele care plătiseră deja această taxă să primească banii înapoi.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 August 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 3,6714 lei/dolar
Miercuri, 08 August 2012
Stire din Economie : Profit record pentru Petrom!
Pagina a fost generata in 3.2092 secunde