Taxa de primă înmatriculare nu va fi desființată

429
Ministrul Mediului, László Borbély, a precizat ieri că taxa de primă înmatriculare nu va fi desființată, iar în două săptămâni se va face o analiză, mai ales din punct de vedere juridic, astfel încât să se supună reglementărilor Comisiei Europene.
"Trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea că principiul «poluatorul plătește» trebuie să funcționeze și în România. Curtea Europeană s-a referit la o speță din Ordonanța
50/2008. Noi am modificat acest act normativ în decembrie 2010, cu asistența Comisiei Europene. Din punct de vedere juridic trebuie să mai analizăm și, în două săptămâni, vom veni cu o soluție dacă trebuie să modificăm sau nu legea. Deciziile Curții Europene sunt obligatorii, de aceea trebuie să găsim formula cea mai bună. E clar că nu vom desființa această taxă", a declarat ministrul László Borbély.
Guvernul a decis deja constituirea unei comisii care va stabili dacă opinia Curții de Justiție a Co-munităților Europene (CEJ) privind ilegalitatea taxei de primă înma-triculare impune modificarea legislației referitoare la taxa auto.
CEJ a arătat, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanțe românești, că taxa de primă înmatriculare încalcă legislația Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea mașinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Aprilie 2011
Stire din Economie : Revoluție în birocrația firmelor
Pagina a fost generata in 1.7831 secunde