Taxa auto va fi plătită și pentru mașinile înmatriculate până în 2007

569
Taxa auto va fi plătită și pentru mașinile înmatriculate până în 2007 - 69ecce9b96558f276bf03d58d92a77e6.jpg
Veste proastă pentru toți românii care intenționează să vândă un autoturism rulat. Coaliția de guvernare a aprobat, în ședința de ieri, extinderea taxei auto și pentru mașinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, urmând ca Guvernul să decidă modificarea în ședința de miercuri.
Astfel, taxa se va aplica și mași-nilor care au fost înmatriculate până în 2007, și care vor fi vândute pentru prima dată pe teritoriul României.
O altă modificare o reprezintă reducerea taxei, dar cuantumul acesteia nu a fost încă hotărât. Cel mai probabil însă valoarea taxei va scădea cu aproximativ 20 - 30%, lucru susținut și de ministrul Mediului și Pădurilor, László Borbély.
În ședința de miercurea trecută, Guvernul a amânat o decizie în privința taxei auto, surse oficiale declarând că o hotărâre urma să fie luată după o analiză de impact și pe baza unor discuții în cadrul coaliției.
Prin mașini înmatriculate în țară înainte de 1 ianuarie 2007 se poate înțelege orice fel de autoturism, indiferent dacă este de producție națională sau de import. Așadar, oricine va dori să vândă mașina care a fost înmatriculată cu mai mult de patru ani și cinci luni în urmă, în România, va fi obligat să plătească noua taxă, indiferent dacă la momentul achiziției mașina cumpărată a fost nouă sau second-hand, sau dacă a fost de producție națională sau din import. Noua taxă ar urma să lovească practic toți posesorii de mașini mai vechi de patru ani și jumătate care vor dori să le vândă.
Modificarea taxei auto a fost cerută de Comisia Europeană, pe motiv că încalcă legislația europeană cu privire la concurență, cea impusă de autoritățile române dezavantajând vânzarea mașinilor la mâna a două din alte state.
Ulterior, modificarea taxei auto a fost decisă după ce experți juridici din Ministerul Justiției au avertizat Guvernul că România riscă sancțiuni financiare din partea Uniunii Europene. Aceste sancțiuni s-ar fi putut aplica în urma declanșării unei proceduri de infringement.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9085 secunde