Tarom a semnat contractul pentru nouă aeronave ATR 72-600

Luni, 30 Decembrie 2019
261
Conducerea companiei Tarom a semnat, recent, contractul de leasing pentru achiziția unui număr de nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 locuri. Aeronavele vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile din flota companiei. 


Tarom este în proces de înnoire a întregii flote și primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută. 
Având în vedere experiență de 20 de ani în operarea acestui tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul drecției tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate  de către fabricant.


"Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe <turbulențe>, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate <robinetele> prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Din calitatea mea de ministru au toată susținerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă și rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua. Toți cei implicați în activitatea Tarom trebuie să știe că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo și voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare", a declarat ministrul transporturilor Lucian Bode.
Pagina a fost generata in 0.1587 secunde